El Col·legi d'Arquitectes prefereix conservar l'estació al centre de Figueres i soterrar la via

Han presentat al·legacions al nou POUM que l'Ajuntament està redactant

La delegació de l'Alt Empordà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya ha presentat al·legacions al POUM de Figueres, aprovat inicialment al juliol. Entre les demandes, l'ens considera "vital" mantenir les dues estacions de tren per reduir "l'impacte ambiental" i evitar perdre la capitalitat de comarca.

El document aprovat per l'Ajuntament preveu, precisament, la reserva de terreny per al bypass ferroviari aprovat pel Ministeri que contempla una única estació al nord de la ciutat però també inclou el soterrament de les vies del tren al centre de la ciutat si finalment no s'acaba duent a terme. D'altra banda, el col·legi reivindiquen un "nou pol d'equipaments" que complementi l'actual i que planteja situar a tocar de Vilatenim.

A més, reclamen que la sala Edison passi a ser un equipament públic i que es faci la Ronda Nord "per iniciativa municipal" a banda de "potenciar la bicicleta" i fer aparcaments dissuasius a les afores de la ciutat per als vehicles.

En un altre ordre de les coses també volen que es potenciïn les zones verdes i connectar-los entre ells a banda de voler conservar la tipologia edificatòria de les cases pati.