Desaparegut un excursionista que ahir va decidir pujar al Gra de Fajol

L'home ha passat la nit al ras amb temperatures de -12ºC

Un dispositiu de recerca busca des d'ahir a la tarda un excursionista de Camprodon de 47 anys i que va decidir pujar sol al Gra de Fajol. L'home es va desplaçar a primera hora de la tarda i en no tornar a dinar els seus familiars van donar l'alerta, iniciant-se el dispositiu de recerca a partir de les quatre de la tarda.

Membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat i la Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM) dels Mossos d'Esquadra van detectar que el seu telèfon mòbil donava senyal i van començar a buscar per totes les zones de la muntanya amb cobertura, observant que hauria desistit de fer l'ascens degut a la meteorologia adversa. Els equips de rescat creuen que es troba per la zona del Coll de la Marrana on aquesta nit s'ha arribat a temperatures de -12ºC.

El dispositiu s'ha mantingut amb dues dotacions durant tota la matinada i s'ha reprès aquest matí amb la resta d'efectius a l'aparcament de l'estació d'esquí de Vallter 2000 amb la incorporació de dos binomis de gos de venteig i guia caní del Grup Caní de Recerca (GRCR) amb bombers dels parcs de Figueres, Girona i Camprodon.