Arriba el front fred que deixa mínimes de -2ºC al Gironès i -12,6ºC a la Cerdanya

La tramuntana ha assolit cops de fins a 70,2 km/h a Portbou i 61,9 km/h a Núria

El front de massa freda provinent del nord ja abraça la demarcació de Girona i aquesta va acompanyada de tramuntana a les cotes altes del Pirineu i els extrems de l'Alt Empordà. Amb tot, el mercuri ha deixat registres aquesta matinada de fins a -2,1ºC a Girona i -2ºC a Olot (Garrotxa) segons les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)

Les mínimes més importants han tingut lloc al Pirineu, on en destaquen els -12,7ºC a Tossa d'Alp (Cerdanya) o els -10,8ºC a la Vall de Núria (Ripollès). Per contra, a l'Alt Empordà les temperatures han estat més suaus, com ara els 8,7 graus a Roses, els 13ºC a Cabanes o bé els 12,6ºC a Navata.

Al Baix Empordà la nit també s'ha viscut freda com ho demostren els 0,1ºC a Verges, els 0,6ºC a Torroella de Montgrí o els 0,7 graus de Platja d'Aro. A la Selva les baixes temperatures s'han notat més a l'interior, amb -1,9ºC a Vilobí d'Onyar i 0,1ºC a Santa Coloma de Farners, mentre que a la costa han arribat als 5 graus a Blanes.

Pel que fa a les màximes avui seran més curtes, entre 3 i 8ºC al Pirineu, tot i que podrà ser més a l'extrem nord, 5 i 10 ºC al Prepirineu, 8 i 13 ºC a la depressió Central i al prelitoral i 10 i 14 ºC al litoral.

Pel que fa a la tramuntana s'han registrat cops de vent a l'Alt Empordà de fins a 70,2 km/h a Portbou i de 48,2 km/h a Roses, com també a les zones altes del Ripollès amb 61,9 km/h a Núria o els 37,8 km/h a Molló.