Lloret convoca el jurat del concurs d’idees per a la remodelació del seu eix urbà

Inclou l'avinguda del Rieral, l'avinguda de Just Marlès, el passeig marítim i l'avinguda de Pau Casals

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, va convocar ahir a la sala de Plens de l’Ajuntament el jurat encarregat de fer la valoració de les propostes presentades al concurs d'idees promogut pel consistori per tal de seleccionar la proposta urbanística més idònia per a la remodelació global de l'eix urbà format per l'avinguda del Rieral, l'avinguda de Just Marlès, el passeig marítim i l'avinguda de Pau Casals. La dotació econòmica és de 140.360 euros.

El jurat estava integrat per diversos membres del col·legi d’arquitectes de Catalunya (COAC), un membre del col·legi d’ambientòlegs de Catalunya, un membre de la Direcció General de Turisme Catalunya, un membre de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar, un economista especialitzat en economia urbana, un tècnic urbanista, l’arquitecta municipal, l’enginyer municipal, el secretari municipal i l’alcalde de Lloret de Mar, que actuava com a president.

A dia d’avui encara no es poden donar a conèixer els noms de les empreses finalistes ─de fet, totes estan anonimitzades sota un lema─, Dulsat explica que “valorem positivament la participació i el fet que hi hagi propostes innovadores en disseny urbà i paisatgístic”. 

Ara, un cop publicada en el Perfil del contractant la llista de les empreses que passen a la fase final del concurs, els finalistes hauran de presentar la seva proposta final per al desenvolupament de la idea inicial. El termini de què disposaran els licitadors per a presentar la seva proposta final serà de setanta-cinc dies naturals, comptats des de la data de publicació de l’anunci anteriorment referit en el Perfil del contractant.

Aquest projecte va iniciar-se a través del Pla operatiu per a la reconversió turística de Lloret de Mar i el 2016 Lloret Turisme va coordinar un seminari amb experts en urbanisme i arquitectura d’arreu del món –integrants del Fòrum de Professionals d’Hàbitat (HPF per les sigles en anglès)– per redactar unes conclusions prèvies que servissin també com a eina informativa per a aquest procés.