Torroella de Montgrí acull divendres la 21a edició de Pomatec

Comptarà amb ponències i una taula rodona

Després de l'aturada obligada per la covid-19, l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí organitzen una nova edició de Pomatec sota el títol "Producció, sostenibilitat , eficiència, comerç, consum i salut" que se celebrarà aquest divendres al Cinema Montgrí, de les 9 a les 13.30 h, en el marc de la 627a Fira de Sant Andreu.

Pomatec arriba a la 21a edició i ja ha esdevingut la jornada tecnicoeconòmica de referència a Catalunya, dedicada al cultiu de la poma i a la seva comercialització. Amb aquesta trobada sectorial, els organitzadors pretenen fomentar el màxim coneixement sobre la poma i donar resposta a les preguntes i inquietuds dels assistents.

Per al regidor de Món Rural i Fira de Sant Andreu, de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Genís Pigem, aquest "és un acte molt important per al municipi, per a la fira i per reforçar la capitalitat del Baix Ter en l'àmbit de la producció de poma a Catalunya. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament se li dona el màxim suport i es valora molt positivament la complicitat existent des de fa dues dècades per tal que es pugui celebrar en el marc de la Fira de Sant Andreu".

Pomatec comptarà enguany amb la presència de Montse Baró, nomenada en el càrrec recentment i primera dona presidenta d'Afrucat; Jordi Colomí, alcalde de  Torroella de Montgrí; i diverses personalitats relacionades amb el sector de l'agricultura, el comerç i el consum de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

Una de les ponències centrals serà la que pronunciarà Philipe Binard, president de Freshfel, que actualitzarà les previsions del sector per a Europa. A continuació es farà una taula rodona de comercialització, moderada per Joan Serentill, president de poma i pera de Fepex i president del Comitè de poma i pera d'Afrucat; amb Vincent Guérin, responsable d'assumptes econòmics de l'Association Nationale pomme-poire de França; Fabio Zanesco, director comercial de VIP, d'Itàlia; Ignasi Argilés, director de producció i comerç de Nufri, d'Espanya; i Josep Maria Cornell, gerent de Girona Fruits; de Catalunya.

Altres temes que es tractaran al Pomatec 2021 seran "La nova PAS, producció agrària sostenible, un pas més enllà de la producció integrada"; "Les PAC i els ecoesquemes. Reflexions estratègiques i dubtes raonables"; "El consumidor post-covid, un desconegut? El comprador de fruites i verdures s'enfronta a un nou escenari"; i "Fakenews a l'alimentació: ciència versus postveritat".