Protecció Civil activa les alertes dels plans Inuncat i Ventcat per mal temps fins dimecres

Els xàfecs començaran a la meitat sud de Catalunya i s'estendran per tot Girona

[ACTUALITZAT 19:30h] Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya (Ventcat) i del Pla Especial d'Emergències per Inundacions (Inuncat) per un episodi de mal temps que es preveu que comenci aquest dilluns al vespre i s'allargui fins dimecres.

Els xàfecs intensos començaran aquest vespre a la meitat sud de Catalunya i s’estendran cap al nord. El vent serà generalitzat aquest dimarts, però afectarà amb especial intensitat Barcelona i la Catalunya Central. Es preveu fort onatge a tot el litoral aquest dimarts.

Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la mobilitat i evitar desplaçaments innecessaris i també a l'aire lliure pel risc de caiguda de branques o altres elements. Les pluges començaran a descarregar inicialment al terç sud de Catalunya i s’estendran amb el pas de les hores gairebé a tot el territori, amb especial intensitat a litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona i comarques de l'Ebre. També s'espera acumulació molt important de pluja al terç sud de Catalunya, amb nivells que poden superar el llindar de 240 l/m2 en 24 hores.

Pel que fa a les comarques gironines aquestes no rebran el temporal de pluja fins passat el migdia, arribant als 200 litres acumulats en 24 hores a la comarca de l'Alt Empordà, Selva Marítima i el Baix Empordà. A la resta de la província de Girona es poden registrar xàfecs amb més de vint litres per metre quadrat en tant sols mitja hora.