El delegat del Govern a Girona tranquil·litza els alcaldes del Ripollès sobre el fracking

La Generalitat ha concedit els permisos d'investigació

El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, ha assenyalat que la investigació que es durà a terme al territori per saber si hi ha gas o petroli al subsòl "es fa sense fracking, una tècnica que s'empra exclusivament per a l'extracció". I ha afegit que "el permís d'investigació no porta implícit el d'extracció".

Casadesús ha reconegut que la Generalitat "potser no ho ha fet prou bé a l'hora d'informar" i, per això, ha pres el compromís de mantenir cada ajuntament "al dia" sobre en quina fase es troba cada municipi. A més, s'ha posat a disposició del territori "per donar les explicacions que calguin", tan a nivell d'ajuntaments com de població.

Segons un comunicat del Consell Comarcal del Ripollès, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, durant la reunió ha explicat que el seu ajuntament no ha rebut cap petició per investigar el subsòl i ha reconegut que si la rebessin, "després d'estudiar-la molt i molt bé, potser no ens hi oposaríem ja que conèixer els recursos de què disposa el nostre subsòl no està malament".

Amb tot, Munell ha ressaltat la seva posició de demanar una moratòria en permisos d'explotació mentre no hi hagi un pronunciament a l'estat espanyol, titular del subsòl, sobre la utilització del mètode d'extracció del fracking i el seu impacte mediambiental i paisatgístic.

En la reunió hi han assistit els alcaldes i alcaldesses de Campdevànol, Les Llosses, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Vallfogona de ripollès, Montesquiu i Sant Quirze de Besora.