El Girona FC s’endú un xàfec del gols a Sabadell

Els de Rubi dormiran segons malgrat perdre per 4-1 gràcies a la derrota de l’Alcorcón

Mala entrada a Sabadell per veure el derbi català de la jornada, ja sigui per la pluja que ha caigut durant tot el dia sobre la ciutat vallesana, perquè el donaven per televisió o perquè el Barça jugava a la mateixa hora a San Sebastián. Poc més de 2.500 espectadors han omplert avui les grades de la Nova Creu Alta per presenciar l’enfrontament entre el segon i el novè (ara setè) classificats de la Lliga Adelante. Poques sorpreses en l’onze inicial dels gironins, que tornaven a lluir la segona equipació, la de la senyera, en el seu segon partit consecutiu fora de casa. Rubi ha donat entrada a Jandro i Benja en detriment de Juanlu i Acuña, que van sortir d’inici la setmana passada al camp del Reial Madrid-Castilla. Els encarregats d’acompanyar-los per les bandes han estat Felipe Sanchón (dreta) i Jofre Mateu (esquerra).

El Sabadell aprofita les ocasions

Sobre un terreny de joc difícil de practicar per a dos equips als que els hi agrada jugar a futbol, les dues úniques ocasions de tota la primera part han estat del Sabadell, i les dues han acabat en gol. El primer ha arribat al minut 26 de la mà de l’ex blanc-i-vermell Moha, que ha rematat a dins una centrada d’Óscar Ramírez. Cinc minuts després Hidalgo ha pujat el segon al marcador en una jugada estrambòtica dins l’àrea visitant: Mallo ha aturat un míssil de Lanzarote, el rebuig l’ha intentat aprofitar, sense sort, Uli Dávila de xilena. Migue ha executat el rebuig a l’inrevés, superant per sobre a Mallo, i el capità arlequinat només ha hagut de posar la punta de la bota per obrir encara més la ferida d’un Girona que no ha sabut trobar porteria en tot el primer temps. Jandro no ha aparegut en la zona de creació, Jofre no ha estat gens encertat a la banda esquerra, Felipe i Benja han fet el que han pogut per buscar algun contraatac i Migue ha estat francament malament en defensa. Un possible penal sobre Jofre dins l’àrea del Sabadell és l’únic aspecte a destacar per part gironina en tot el primer temps.

El Girona s’enfonsa encara més a la segona part

El disgust de Rubi amb Migue i Jofre s’ha fet notar i els ha deixat a la banqueta a la segona part. Eloi i Acuña han estat els encarregats de substituir-los: el paraguaià ha passat a ocupar la banda dreta, Eloi s’ha col·locat en el doble pivot al costat de Tébar, Luso ha passat al lateral dret i Jose ha actuat com a defensa central. La solidesa i la seguretat al darrere no han millorat, i cinc minuts després de la represa Jose ha perdut una pilota en zona perillosa que Hidalgo ha aprofitat per fer el tercer. Els defensors del Girona han estat avui uns autèntics flams, excessivament nerviosos davant la forta pressió rival cada vegada que intentaven treure la pilota jugada des del darrere. Tal com estava el camp, recórrer a les pilotes llargues hagués estat més encertat.

Els de Rubi han reaccionat i tan sols un minut després Luso superava Nauzet a la sortida d’un córner. El centenar de seguidors desplaçats a la Nova Creu Alta han vist possible la remuntada fins que Manu Lanzarote s’ha tret de la màniga un gran xut creuat per clavar-la a l’escaire de la porteria de Mallo. Gol de traca i mocador per tancar el festival de gols davant una afició entregada amb els seus jugadors. Els arlequinats podrien haver ampliat la seva avantatge mitjançant Moha i Uli en tres ocasions, en què la línia defensiva gironina ha tornat a cantar. Jose ha estat encara menys fi que Migue com a central però el resultat final ja no s’ha mogut, en part gràcies a les intervencions de Dani Mallo. Amb aquest resultat els gironins dormiran segons amb 38 punts gràcies a la relliscada de l’Alcorcón a Guadalajara (3-0). L’Almeria juga demà amb el Barça B; si els andalusos puntuen escalaran fins la zona d’accés directe a primera divisió i relegaran els de Rubi fins la tercera posició.

Sense centrals davant el Guadalajara

Migue i Chus Herrero han vist avui la seva cinquena targeta groga i no podran jugar la setmana que ve davant el Guadalajara a casa. Un maldecap per a Rubi, que al llarg de la temporada ha confiat en aquesta parella per ocupar l’eix de la defensa, una de les millors del campionat. Tornar a Luso al lateral dret i col·locar a Jose de central, fer debutar a Txiki o retrassar a Tébar són algunes de les opcions que haurà de contemplar el tècnic de cara la setmana vinent. Esperarem a veure què inventa.

FITXA TÈCNICA:
CE SABADELL: Nauzet; Toni Lao, Abraham Paz, Raúl Goni, Óscar Ramírez; Juanjo, Moha (Fito, 73’), Antonio Hidalgo (Juvenal, 76’); Lanza, Gato (Arteaga, 65’) i Ulises Dávila.
GIRONA F.C: Mallo; Jose, Migue (Eloi, 45’), Chus Herrero, David García; Tébar, Luso; Felipe Sanchón (Juanlu Hens, minut 70), Jandro, Jofre Mateu (Acuña, 45’); Benja.
GOLS: Moha: 1-0 (minut 26); Hidalgo: 2-0 (minut 31); Hidalgo: 3-0 (minut 50); Luso: 3-1 (minut 51); Manu Lanzarote: 4-1 (minut 55).
ÀRBITRE: Santiago Jaime Latre (Comitè Aragonès). Ha ensenyat  targeta groga als locals Moha (22’), Lanza (45’), Fito (80’) i Arteaga (83’), i als visitants Benja (13’), Migue (25’), David García (42’) i Chus Herrero (83’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 22ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi Municipal Nova Creu Alta de Sabadell davant 2.760 espectadors.