Vilafant suspèn les classes de judo de l'associació investigada per abusos a menors

Hajime subratlla que tenia "total desconeixement" dels fets

L'Ajuntament de Vilafant (Alt Empordà) ha decidit suspendre les classes de judo de l'Associació Hajime, on s'investiga un cas de presumpte abús sexual del president i professor de l'entitat a tres alumnes menors d'edat durant almenys cinc anys.

El consistori ha pres la mesura d'acord amb l'associació fins que s'aclareixin els fets. De la mateixa manera, l'equip de govern municipal respecta la presumpció d'innocència i espera que la justícia dilucidi el que ha passat "com més aviat millor". En tot cas, tant el consistori com l'associació mostren el "més absolut rebuig" a "qualsevol conducta inadequada" com la que s'investiga. L'associació Hajime també precisa que no tenia cap coneixement "dels fets i conductes presumptament comesos".

Després de passar a disposició judicial, la jutgessa ha acordat, d'acord amb les mesures sol·licitades per la fiscalia, que el professor investigat quedés en llibertat amb mesures com l'obligació de personar-se periòdicament als jutjats i la incomunicació i allunyament respecte de les denunciants. La causa està oberta per un delicte d'abús sexual. La investigació va començar la setmana passada arran les denúncies de tres mares.

En un comunicat difós per xarxes socials, l'Associació Hajime mostra la seva "màxima predisposició i voluntat" de col·laborar amb la policia i la justícia perquè els suposats abusos "siguin objecte d'investigació i aclariment amb la màxima celeritat possible". L'entitat també demana però que es respecti la presumpció d'innocència de l'investigat, que presideix l'associació, i a qui qualifica "d'amic i company".

L'Associació Hajime, en la línia que també expressa l'Ajuntament de Vilafant, reitera "l'absoluta condemna i total rebuig a qualsevol tipus de conducta no adequada". I precisa que tenia "total desconeixement dels fets i conductes presumptament comesos".