El jutge deixa en llibertat provisional el professor de Judo de Vilafant acusat d'abusos sexuals a menors

Haurà de comparèixer periòdicament als jutjats, allunyar-se i incomunicar-se amb les denunciants

El jutjat d'instrucció 4 de Figueres ha deixat en llibertat provisional el professor de judo de Vilafant (Alt Empordà) detingut aquest dilluns per abusar sexualment de menors a qui feia classes.

Després de passar a disposició judicial, la jutgessa ha acordat, d'acord amb les mesures sol·licitades per la fiscalia, que quedés en llibertat amb mesures com l'obligació de personar-se periòdicament als jutjats i la incomunicació i allunyament respecte de les denunciants.

La causa està oberta per un delicte d'abús sexual. La investigació va començar la setmana passada arran les denúncies de tres mares.

La detenció del professor de judo va tenir lloc aquest dilluns per abusos sexuals a menors, pocs dies després que tres mares presentessin denúncia davant dels mossos a la comissaria de Figueres. No n'han transcendit més detalls, però se sap que en els tres casos son noies menors d'edat i totes tres feien classes al club de Vilafant, que entrenava a la sala polivalent municipal. Tot i això, l'Ajuntament del municipi ha declinat fer declaracions al respecte.

Des del 2016

L'advocada i portaveu de les famílies afectades, Olga Carbonell, diu que cal ser "prudents" tenint en compte que la investigació es troba en una fase molt inicial. Tot i això, avança que els presumptes abusos sexuals haurien començat, almenys, fa cinc anys, que s'haurien mantingut en el temps i no descarten que hi pugui haver més menors afectades. "No es pot descartar res i serà part de la investigació determinar si hi ha més implicacions", detalla.

De fet, Carbonell recorda que, a banda de Vilafant, també feien entrenaments a altres municipis, la majoria de l'Alt Empordà. "No tenien una seu fixe i els feien en espais municipals", detalla.

Per això, Carbonell fa una crida a altres famílies que tinguin filles que hagi rebut classes per part del detingut perquè en parlin amb elles. "No creiem que siguin uns casos aïllats", afegeix.

L'advocada insisteix que es tracta d'uns fets "molt greus" i que les mares de les menors que van denunciar els fets en van tenir coneixement tot just la setmana passada. "En menys de 24 hores es va posar en coneixement dels Mossos i es van activar tots els protocols", afegeix.