Activat l'Inuncat davant la previsió de pluges intenses a partir d'aquesta tarda

Es preveu que es puguin acumular més de 100 litres en 24 hores en alguns indrets, sobretot al Pirineu i Prepirineu Occidental

Segons ha indicat el Servei Meteorològic, a partir d'aquesta tarda i fins demà a la tarda es preveu que es puguin acumular més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores a les comarques del Pallars Jussà, Alt Urgell, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. La cota de neu començarà al voltant dels 2.100 metres i baixarà al final del dia fins als 1.000 metres al vessant nord del Pirineu, fins a 1600 metres a la resta del Pirineu Occidental i fins a 1.800 metres al Pirineu Oriental.

També hi ha la probabilitat que les pluges de demà a tarda a tot el litoral i prelitoral puguin deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora al Tarragonès, Alt Camp, Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, Selva, Gironès i Baix Empordà.

D'altra banda i davant d'aquestes previsions, s'ha emès un avís del pla Inuncat per l'augment dels cabals mitjans dels rius i desguàs dels pantans. Els embassaments de Flix, Riba-Roja i Mequinensa estan desguassant a 850 m3/s. El cabal del riu Ebre al seu pas per Tortosa és de 1.028 m3/s i per Ascó és de 1.116 m3/s. La situació és de normalitat a l'espera que els propers dies els cabals es puguin incrementar a causa de les nevades i pluges dels darrers dies.

Des de Protecció Civil es recomana molta prudència a les zones habitualment afectades per pluges intenses i es demana no apropar-se als rius i rieres durant una tempesta.