Detinguts mentre desmantellaven una estació elèctrica de Blanes per robar ferro i coure

Els suposats lladres són delinqüents habituals i van quedar en llibertat a l'espera de judici

Divendres passat a primera hora de la tarda un ciutadà va trucar a la comissaria de la Policia Local alertant que havia vist tres persones desballestant l'estació elèctrica i detallava que també hi havia una quarta persones a l'exterior del recinte que tenia una actitud sospitosa, com si estigués vigilant.

La Policia Local va muntar un dispositiu per actuar i va enxampar 'in fraganti' els individus que estaven a l'interior de l'estació transformadora. Els van detenir en plena feina. Els tres homes havien forçat la porta d'accés a l'estació elèctrica i havien pogut desmuntar l'estructura d'una d eles tres torres que hi ha. Aquestes torres serveixen per conduir electricitat a 25.000 volts i la seva manipulació implica perill perquè els lladres podien patir una descàrrega.

Durant l'operació, els efectius de la Policia Local de Blanes també van decomissar una furgoneta i diferents eines amb les que estaven manipulant l'estació elèctrica: un martell, alicates, una serra per tallar ferro i una clau anglesa, entre altres. També hi havia part del material que se robaven per després revendre'l, principalment coure i ferro.

Segons informa la Policia Local, els tres detinguts són delinqüents habituals i compten amb antecedents policials per fets similars. Un d'ells és veí de Lloret de Mar i els altres dos són veïns de Blanes. Els tres estan imputats per un delictes de robatori amb força. Després de passar a disposició judicial als Jutjats de Blanes, el jutge va declarar la seva llibertat provisional.

Els agents també van localitzar la quarta persona que, segons la trucada telefònica, podia estar fent tasques de vigilància. Després d'identificar-lo no el van detenir perquè no el van poder relacionar amb els tres lladres.

Ara fa un any, la Policia Local de Blanes ja va enxampar 'in fraganti' un altre individu en aquesta mateixa estació elèctrica quan suposadament també pretenia robar material. En aquell cas, però, quan els efectius policials van entrar a la instal·lació, van trobar-se l'individu estès a terra malferit perquè havia patit una descàrrega mentre manipulava l'estructura.