Benestar Social feia seguiment de la família de Ripoll on la mare va morir apunyalada

Més de 200 persones es concentren davant de l'Ajuntament per rebutjar el crim

Ripoll ha expressat la consternació per l'assassinat aquest diumenge d'una veïna a mans presumptament del seu fill. Més de 200 persones s'han concentrat a l'acte de rebuig convocat per l'Ajuntament que ha comptat amb la presència de membres de l'equip de govern, partits, representants d'institucions com el Consell Comarcal del Ripollès així com la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la ripollesa Teresa Jordà.

"Estem en xoc i pendents de les diligències policies que hi hagi per anar completant el cas", afirmava el mateix alcalde, Jordi Munell, durant una atenció als mitjans. Durant la seva intervenció, ha explicat que el Consorci de Benestar Social del Ripollès, que s'encarrega dels Serveis Socials al poble, estava fent seguiment a la família, però no ha donat més detalls tot recordant que hi ha secret de sumari.

Per la seva banda, la secretària de Feminismes del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Montse Pineda, ha confirmat que s'ha activat el protocol per feminicidi. "S'ha posat en marxa tant des del consistori, Departament d'Interior i tots els agents que en formen part per donar resposta a la família i entorn i als professionals que hi han intervingut", ha detallat.

A l'espera de poder recollir tota la informació, Pineda ha remarcat la "complexitat" d'aquest tipus de situacions i en especial per a les mares, que com a figures cuidadores, queden "exposades" a aquest tipus de violències. És per això que s'ha compromès que s'estudiarà a fons el cas per poder conèixer exactament quines han estat les circumstàncies que han conduït als fets.

Els Mossos segueixen buscant al fill

Els Mossos d'Esquadra segueixen buscant el fill per la seva possible implicació en el crim. El jove seria el presumpte responsable de l'apunyalament i hauria fugit després d'atacar la seva mare. El parricida estaria acompanyat d'una altra persona, que també està en cerca i captura per la policia.

Els fets es van produir pels voltants de les 09.00 hores d'aquest diumenge quan la policia va ser requerida per adreçar-se a un habitatge de l'avinguda del Ripollès, on presumptament hi hauria una dona ferida per arma blanca. Quan els agents van arribar al domicili, van trobat la víctima malferida. Els serveis sanitaris la van atendre, però no li van poder salvar la vida.