El Bisbe de Girona crida a ''guarir les ferides'' de les ''tensions'' a Catalunya

Durant l'homilia de Sant Narcís també demana una economia "ecològica"

El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha cridat a "guarir les ferides" de les "tensions" a Catalunya i demana no convertir "en enemics els qui no pensen com nosaltres o com el propi grup o partit".

Durant l'homilia de Sant Narcís, ha dit que el país viu una etapa que requereix "serenor", "esforç per no marginar i excloure, acords pensant en el conjunt". "Hem de valorar més tot allò que ens ha unit, que ens uneix i que ens pot unir, i no el que ens separa a partir de les diverses concepcions del país", ha afegit. El Bisbe també s'ha referit a la crisi i a les conseqüències de la pandèmia i ha instat a respondre "al clam de la terra" amb una "economia ecològica". "Hem rebut un jardí i no podem deixar un desert a les noves generacions".

"A Catalunya vivim una etapa de la seva mil·lenària història que requereix serenor", ha afirmat el Bisbe durant l'homilia de Sant Narcís aquest divendres. Això implica, ha afegit, "capacitat de cercar ponts per construir", "esforç per no marginar i excloure", "acords pensant en el conjunt dels ciutadans i no només ne la ideologia del propi grup".

En definitiva, ha dit, "valorar" el que uneix i "no el que ens separa a partir de les diverses concepcions del país". A més, ha insistit, cal "guarir les ferides" de les "tensions" fins "a l'actitud generosa del perdó".

Pardó ha demanat no convertir en "enemics els qui no pensen com nosaltres o com el propi grup o partit". El Bisbe ha insistit que no són enemics sinó persones que "pensen diferent" i que "entre enemics no hi ha pau".

El canvi climàtic i la crisi dels refugiats

Durant l'homilia, el Bisbe també s'ha referit a les conseqüències de la crisi de la covid-19 i al canvi climàtic. "Hem de respondre al clam de la terra, al crit dels pobres amb una economia ecològica, amb un estil de vida senzill, amb esperit comunitari responsable", ha dit. "De les mans de Déu hem rebut un jardí i no podem deixar un desert a les noves generacions", ha afegit.

Pardo també ha parlat de la crisi dels refugiats. "Les fotografies i els missatges que rebem per impedir la seva entrada ens han de deixar molt preocupats. La civilitzada Europa es deshumanitza", ha afirmat. En aquest sentit, ha afegit que se'n poden acusar els líders i "manifestar que nosaltres estem a punt, però la deshumanització se'ns ha encomanat a tots".

Relleu al càrrec

Finalment, el Bisbe ha afirmat que han començat el nou curs amb il·lusió i esperança però ha recordat que al juny va demanar al Papa posar el seu càrrec a disposició, "a causa de l'edat". "Només vull insistir que quan s'escaigui hi haurà el relleu de Bisbe", ha afegit.