El PSC demana l'Estat que es 'mulli' sobre la inclusió del port de Palamós a l'espai Schengen

Els socialistes gironins demanen més "voluntat política" per desencallar la situació

Tant el diputat del PSC Àlex Sáez com l'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, han demanat a la resta de partits polítics amb representació parlamentària que tinguin en consideració l'actual situació del port. "Volem voluntat política per arribar a un consens sobre la inclusió d'aquestes instal·lacions gironines dins l'espai Schengen. Volem que això sigui una realitat la propera primavera", ha destacat Ferrés.

L'alcaldessa ha explicat que la inclusió del port dins l'espai Schengen milloraria la competitivitat de totes les comarques gironines i obriria les portes a la creació d'un punt d'inspecció fronterera. "L'objectiu del PSC és buscar un consens al Congrés perquè el PP doni resposta a les intencions manifestades durant la seva campanya electoral", ha recordat Sáez.

El port de Palamós va rebre durant la temporada passada un total de 38.000 creueristes i la seva adhesió a l'espai Schengen facilitaria el desembarcament de persones i mercaderies de fora de la Unió Europea. A més, contribuiria a millorar la connexió entre l'aeroport de Girona Costa Brava i milloraria l'activitat econòmica i el teixit empresarial de tota la demarcació "Ser dins de l'espai Schengen ens faria guanyar competitivitat", ha assegurat l'alcaldessa de Palamós.

Per aquest motiu, Ferrés demana "coherència" al govern estatal i recorda que la Generalitat també ha manifestat la seva voluntat de contribuir i finançar les noves instal·lacions al port. "Ara és el Ministeri de l'Interior que s'ha de pronunciar i el govern del PP no es pot escudar darrere un informe de la UE, durant la campanya electoral van manifestar que Palamós estaria dins de l'espai Schengen" ha sentenciat Ferrés.