Urbanisme aprova l'ampliació de Peixos Ros de Blanes a la zona de l'Horta d'en Beia

El pla parcial preveu una edificació de 9.144 m2

L'empresa Peixos Ros de Blanes ja compta amb l'últim aval de la Comissió territorial d'Urbanisme a Girona per poder ampliar les instal·lacions. Aquest dimecres s'ha aprovat de forma definitiva el pla parcial que permet la construcció d'una nova fàbrica al costat de les instal·lacions que ja tenen.

Els terrenys inclosos en el pla parcial estan a la zona de l'Horta d'en Beia, al nord est del nucli urbà de Blanes, just a sobre de la carretera GI-682 i abasten 21.946 m2. De tota aquesta extensió, el planejament aprovat preveu la construcció d'una nau de 9.144 m2 que podrà tenir una alçada de planta baixa i primer pis. Malgrat tot, el pla parcial preveu ampliar l'alçada si algun procés industrial singular ho requerís.

En aquesta extensió, Peixos Ros podrà utilitzar l'edifici per a usos industrials, de magatzem i logístics, majoritàriament. També se'ls permet posar-hi oficines, un comerç i altres serveis vinculats a l'activitat de l'establiment, com ara una zona de restauració vinculada a la degustació dels productes que elaboren. També s'hi podrà construir un aparcament, un taller o un espai d'exposició i tallers formatius sobre la indústria del peix.

El projecte preveu la millora de la carretera GI-682 en l'accés a les noves instal·lacions i en la zona on hi ha els veïns de Mas Palou. Es donarà continuïtat al doble carrils de la carretera que hi ha davant de Peixos Ros i es millorarà l'accés als Tres Turons i al futur equipament públic que es preveu en aquesta zona.

La Comissió d'Urbanisme ja havia aprovat de forma definitiva el nou pla parcial el juliol, però en va suspendre l'entrada en vigor a l'espera d'un conjunt de prescripcions tècniques. En el moment en què l'administració ha tingut tots els informes corresponents, aquest dimecres s'ha donat la conformitat i es posa punt i final a la tramitació.