Els Reis d'Orient porten carbó al Girona FC

Un gol de l'Almeria en el temps de descompte fa caure un Girona que ja s'ensumava l'empat

El cartell convidava a veure un bon futbol en un partit d'aquells que agraden als aficionats a l'esport rei, però la realitat ha estat molt diferent. Ni un Almeria molt arrelat en tot moment a la seva defensa, ni un Girona que confiava a cegues en la seva contra han pogut imposar el seu joc en un partit molt distès que ha acabat marcat pels detalls. En tot moment el 0-0 ha semblat el resultat més just, el que s'adequava més a les possibilitats dels dos equips durant el matx.

El partit ha començat amb un Girona molt solvent durant la primera part, que aprofitava els punts febles de la defensa andalusa per trobar ocasions clares. Amb una gran pressió sobre l'Almeria, els blanc-i-vermells han tingut a les botes de Felipe Sanchón la primera i més clara ocasió del partit, que el porter Esteban ha acabat refusant.

Tot i alguns atacs intermitents d'un Almeria molt dissolt, que buscava en profunditat a Soriano durant bona part del primer temps, ha estat el Girona qui ha tingut grans possiblitats per marcar. Benja, amb una bona mobilitat i buscant l'esquena als centrals, ha estat en dues ocasions a punt de batre la meta d'Esteban. La primera, després d'una gran passada en profunditat de Jandro i la segona, a la mitja hora de partit, en una pilota morta dins l'àrea que ha engaltat sense sort. El Girona, lluny de capficar-se en un debat personal amb la mala sort, ha insistit en tot moment i ha continuat creant bones ocasions, malgrat algun ensurt esporàdic per part de l'Almeria.

Durant la segona part, s'ha vist un paper calcat per part dels dos equips, amb poques oportunitats per definir i amb una lluita constant al mig del camp on el Girona ha tret un gran rendiment anul·lant al conjunt andalús. El primer canvi que ha realitzat Rubi, amb l'entrada del "Toro" Acuña en substitució de Benja ha provocat un canvi de dinàmica a la davantera gironina, que amb les continues carreres del paraguaià s'ha atrevit a pujar les línies i a conseqüència s'ha vist un Almeria més tancat i solvent, que ha aguantat les envestides locals gràcies en bona part a una notable actuació en l'últim tram del partit del porter Esteban. Ha estat pràcticament en l'última jugada del partit, al temps de descompte, quan un Chumbi amb una gran rematada ha decidit pels visitants. El Girona s'ha vist, aleshores, amb l'aigua al coll i no ha pogut reaccionar a temps.



Fitxa tècnica

Girona: Dani Mallo; Jose, Chus Herrero, Migue, David Garcia; Tébar, Luso, Juanlu Hens (Ariday, 76′), Felipe Sanchón (Jofre, 70′); Jandro i Benja (Acuña, 62′).
Almeria: Esteban; Rafita, Marcelo Silva, Pellerano, Cristian; Corona, Verza, Aleix Vidal (Abel, 81′), Soriano; Jonhatan Songo’o (Carlos Calvo, 70′) i Charles (Chumbi, 86′).
Gols: 0-1, Chumbi (90′).
Àrbitre: Valdés Aller. Ha ensenyat groga per part del Girona a Chus Herrero (29′) i de l'Almeria a Charles (85′).