Enxampen cinc lladres que havien robat en set domicilis de Platja d'Aro i s'Agaró

Els Mossos van descobrir-los mentre carregaven un vehicle amb objectes sostrets d'un habitatge

La matinada del 28 de desembre, diversos mossos de paisà patrullaven la zona de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró dins del dispositiu engegat per prevenir robatoris en domicilis a la comarca del Baix Empordà. Durant el dispositiu, els agents van observar un vehicle sospitós davant d'una casa de s'Agaró. El cotxe tenia el maleter obert i cinc persones encaputxades estaven carregant objectes a l'interior.

Els agents s'hi van acostar i els lladres, quan els van veure, van fugir corrents en diverses direccions. Un d'ells va pujar al vehicle i va iniciar una fugida pels carrers cèntrics de Platja d'Aro.

Els Mossos van donar l'avís i diverses patrulles van iniciar el seguiment del vehicle escàpol pels carrerons de la població fins que van aconseguir interceptar-lo. Altres agents van iniciar una recerca per la zona, però no van localitzar els delinqüents que havien fugit a peu.

En escorcollar el vehicle, els Mossos van trobar diversos electrodomèstics, objectes electrònics i una arma d'imitació que podien ser de procedència il·lícita. Davant les evidències, el conductor va reconèixer que els objectes havien estat sostrets i va quedar detingut a la comissaria per un delicte de robatori i per originar un greu risc per la circulació durant la seva fugida.

Després de diverses indagacions, els Mossos van descobrir qui eren els fugitius i van detenir-los aquella mateixa matinada. Tots els lladres eren veïns de Sant Feliu de Guíxols i tres d'ells tenien 18 anys.

Arran de la investigació oberta, els agents van saber que hi havia hagut quatre cases violentades a la mateixa zona i que s'havien registrat dos robatoris més a Platja d'Aro relacionats amb aquests mateixos cinc lladres. Els detinguts, tots ells sense antecedents, van passar el dia 31 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.