Vacances forçades per als treballadors de Cárnicas Vilaró Mollerussa a l'espera de nous proveïdors

Un grup de seixanta treballadors entrarà a l'atur de forma rotativa

  • Al centre, el responsable del sector agroalimentari de la UGT a Lleida, Antonio Rodríguez, moments abans d'entrar a la reunió
    Al centre, el responsable del sector agroalimentari de la UGT a Lleida, Antonio Rodríguez, moments abans d'entrar a la reunió
  • Treballadores a la planta de Cárnicas Vilaró de Mollerussa © ACN
    Treballadores a la planta de Cárnicas Vilaró de Mollerussa © ACN
Els membres del comitè d'empresa de la planta de Cárnicas Vilaró, l'antiga Primayor, de Mollerussa s'han reunit aquest dimarts a la tarda amb el president del grup gironí, Javier Frades i altres directius de l'empresa donada la situació de suspensió de crèdit anunciada la setmana passada. La trobada s'ha allargat durant més d'una hora però ja abans de començar, Frades s'ha dirigit als mitjans allí presents pronosticant que aniria bé i que havia vingut a Mollerussa per solucionar problemes.

Una vegada ha finalitzat la reunió, Frades no ha volgut fer declaracions a la premsa, ha reiterat que la trobada ha anat bé i s'ha remès als responsables del comitè i del sindicat UGT per tal de rebre explicacions del contingut de la reunió. Llavors, el president del comitè d'empresa de l'escorxador, Pedro Zorrilla, ha explicat que sembla ser que de les tres plantes del grup, la de Mollerussa podria ser la menys perjudicada per la situació que s'ha donat.

En aquest sentit, ha assenyalat que davant l'actual falta de treball, dijous els treballadors s'hauran de començar a agafar vacances de forma rotativa mentre s'agilitza l'autorització de l'ERO temporal per tal que es formalitzi el més aviat possible i els treballadors puguin tenir 'temporalment' les espatlles cobertes econòmicament parlant. Zorrilla ha dit que l'ERO es formalitzaria per un període temporal d'un any i segons el responsable del sector de l'agroalimentació de la UGT, Antonio Rodríguez, intentaran que els treballadors no superin els quatre mesos a l'atur.

De totes formes, tant Zorrilla com Rodríguez s'han mostrat molt optimistes respecte de la recuperació de proveïdors que subministren maquiles per l'escorxador i que per tant es recuperi el ritme de producció. En aquest sentit, Rodríguez ha apuntat que aquests proveïdors, dels quals no n'han volgut dir cap nom, podrien començar a portar porcs en qüestió de setmanes o fins hi tot un mes. En aquest cas doncs, es podria donar la situació que fins hi tot no calgui ni posar a la pràctica l'ERO.

D'altra banda, demà dimecres, sindicat, el comitè i el gerent de la planta aniran a veure a la delegada dels serveis territorials de Treball a Lleida, Pilar Nadal, per tal d'agilitzar al màxim possible l'aplicació de l'ERO.

Fa poc més d'un any, els treballadors de l'escorxador de Mollerussa, aleshores Primayor, ja van passar per una situació similar amb la crisi de l'aleshores propietari, Proinserga. Aquest grup va fer suspensió de pagaments i va perillar la continuïtat de la plantilla. A finals del 2009, Cárnicas Vilaró en va formalitzar la compra i semblava que la crisi ja s'havia superat.