Càrnies Vilaró de Sils presenta suspensió de pagaments

L'empresa espera que la situació 'sigui transitòria'

El tancament de l'aixeta del crèdit ha posat l'empresa en aquesta situació, segons expliquen els seus responsables, que alhora asseguren que el concurs de creditors, l'antiga suspensió de pagaments, és una mesura 'transitòria' que ha de durar el temps necessari perquè l'estructura financera de l'empresa es 'reordeni'.

En un comunicat difós aquest dijous al vespre, Càrnies Vilaró explica que 's'han iniciat dos nous projectes joint venture estratègics d'aliança amb dos grups d'empreses relacionades'. Aquests projectes busquen 'crear condicions complementàries adequades que reforcin la viabilitat de l'empresa i assegurin el seu desenvolupament futur'.

A finals del 2008 l'empresa va invertir més de 7 milions d'euros en la compra de l'escorxador de la firma Primayor a Mollerussa. A banda d'obrir, l'any passat va obrir a Salt la primera botiga de comerç al detall amb productes carnis i d'alimentació, dins d'un projecte que preveia obrir-ne una desena en 3 anys.

Amb plantes a Sils, Mollerussa i Granollers, el grup té una plantilla global de 600 treballadors i diàriament sacrifica i processa uns 7.000 porcs.La major part de la producció es destina a l'estranger. Amb una àmplia presència ala UE (exporta habitualment a França, Anglaterra, Alemanya, Grècia, Polònia o Suècia) també arriba a Rússia, Filipines o els Estats Units.