Demanen seguretat privada a l'estació d'autobosus de Figueres per fer front a l'incivisme

La Generalitat ha reclamat a la concessionària accions de millora

Els tres regidors no adscrits de Figueres s'han adreçat a la Generalitat per demanar-li que contracti seguretat privada a l'estació de bus pels constants problemes d'incivisme a la zona. En concret, s'han adreçat a la a la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, i al director territorial a Girona del Departament de Polítiques Digitals i Territori, Pere Saló, arran de noves baralles a la zona.

Fa uns mesos, l'alcaldessa, Agnès Lladó, ja ho va demanar a l'aleshores conseller de Territori, Damià Calvet, que s'hi adoptessin mesures per "dignificar" l'equipament i que s'hi posés vigilància.

Fonts municipals, han explicat que la Generalitat els ha respost que s'està elaborant un informe per tenir una radiografia de l'espai i que s'han requerit a la concessionària accions de millora, sobretot en l'àmbit de la neteja. L'equip de govern tornarà a reclamar una millora de la seguretat.

"Es troba en un progressiu estat de degradació que aquests últims anys s'ha intensificat a causa de la presència habitual de grups de persones incíviques", asseguren els regidors en un comunicat. En aquest sentit, afirmen que la situació altera el funcionament habitual de l'equipament i que provoca dificultats per accedir-hi des de la porta principal.

Per això, reclamen a la Generalitat que insti la concessionària a posar-hi un "mínim" de dos vigilants privats durant les hores d'obertura al públic.