Andreu Strong, protagonista del film 'The Commitments', actuarà al Black Music Festival

Es projectarà la pel·lícula en motiu del 30è aniversari de l'estrena a la gran pantalla

El Black Music Festival continua amb l'edició que s'allargarà tot el 2021 i aquest cap de setmana rememora el 30è aniversari de l'estrena de la pel·lícula 'The Commitments'. Per fer-ho, Andrew Strong actuarà a la Mirona de Salt (Gironès) el dissabte 23 d'octubre amb un repertori basat en la pel·lícula irlandesa.

A més, el dissabte al matí l'artista farà una col·laboració especial amb la Black Music Big Band Junior al mercat de la Volta que es fa al barri de Sant Narcís al migdia. L'aniversari es tancarà amb la projecció del film a la sala Truffaut de Girona. El dia abans, divendres 22, Strong oferirà un concert a la sala Atrium de Viladecans (Baix Llobregat) i també es projectarà la pel·lícula.

El 1991 es va estrenar la pel·lícula 'The Commitmetnts', un llargmetratge irlandès que va permetre descobrir el gènere del soul a tota una generació. La pel·lícula va emportar-se quatre premis Bafta i va estar nominada als Oscar i als Globus d'Or. La seva banda sonora va ser nominada als Grammy i va vendre 12 milions de còpies.

En aquesta pel·lícula, el cantant Andrew Strong era un dels protagonistes i interpretava Deco Cuffe, un cantant d'una banda on hi havia altres músics com Andrea Corr o Glen Hansard.

Aprofitant que aquest any es compleixen els 30 anys de la pel·lícula, el festival Black Music ha organitzat un conjunt d'actes per celebrar aquest aniversari. Aquest divendres 22, la sala Atrium de Vilanova rebrà Andrew Strong on farà un concert basat en la banda sonora de la pel·lícula. A continuació, es projectarà el llargmetratge 'The Commitments' a la mateixa sala.

L'endemà, dissabte 23, Andrew Strong farà parada a les comarques gironines. Al migdia farà una col·laboració amb la Black Music Big Band Junior en el mercat de la Volta que es fa al barri de Sant Narcís de Girona. La banda està formada per joves d'entre 9 i 14 anys.

A la tarda, la sala de cinema Truffaut de Girona projectarà la pel·lícula i hores després, Andrew Strong actuarà a la Mirona de Salt. En aquest concert interpretarà els temes de la banda sonora de la pel·lícula. Amb aquest segon concert, el Black Music Festival tancarà els actes d'homenatge del 30è aniversari de 'The Commitments'.