Els familiars del jove atropellat mortalment a Empuriabrava estudien denunciar la Policia Local

Acusen els agents d'un suposat desistiment de funcions al deixar en llibertat al detingut

Els familiars del jove de 19 anys que va morir atropellat el passat 10 d'octubre mentre circulava en patinet elèctric per Empuriabrava (Alt Empordà), estudien denunciar a la Policia Local de Castelló d'Empúries per un suposat desistiment de funcions en les hores posteriors a la detenció del conductor begut que va envestir el noi.

La mare de la víctima i el seu advocat han expressat el seu malestar davant el fet que el detingut va quedar en llibertat quatre hores després d'entregar-se a la comissaria. "Volem saber què ha passat i per què s'ha trencat un protocol que és clar en aquests casos", ha assenyalat el lletrat qui ha afirmat que demanaran "es depurin responsabilitats".

No només això, també ha criticat que els agents de la Policia Local van alliberar al detingut sense practicar-li un test de drogues ni esperar a l'evolució del jove, que va morir l'endemà a l'hospital Josep Trueta de Girona on va ingressar en coma.

Pel que fa al detingut demanen al jutge que decreti el seu ingrés a presó provisional sense fiança fins al dia del judici, en considerar que anava "molt begut" i circulava a una velocitat molt elevada ja que va "projectar" a la víctima "fins a 20 metres de distància".

L'accident es va produir sobre les sis del matí del diumenge 10 d'octubre a l'avinguda de la Marina d'Empuriabrava. En aquell moment, segons ha relatat l'advocat, el noi atropellat s'acabava d'incorporar a la via amb "total diligència" i mirant que no passessin cotxes. Una vegada dins, va aparèixer un cotxe "a gran velocitat" i va impactar contra el noi que anava en patinet.

El va projectar fins a 20 metres de distància. Segons Vosseler es tracta d'una distància "descomunal" en seguretat viària i per això creu que el jove conduïa un Audi Q1 a una elevada velocitat. L'advocat afegeix que el conductor no s'hauria aturat després del xoc amb el noi i hauria seguit endavant fins que va impactar contra un vehicle d'un alemany. En aquest punt, van saltar els airbags i el jove va fugir corrent.

La mare de la víctima ha assegurat que l'accident va passar a "cinc minuts de casa" i que el noi de 19 anys tornava de treballar d'un supermercat que hi ha a la zona. Feia de reposador i treballava de quarts d'onze de la nit fins a les cinc o les sis de la matinada. Habitualment feia el recorregut amb patinet elèctric, igual que va fer-lo el diumenge de l'accident.