Detingut el principal distribuïdor de cocaïna de la Costa Brava i sud de França

La policia espanyola va arrestar l'home a l'AP-7 amb 25 quilos de droga al maleter del vehicle

La detenció s'ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració amb la policia francesa de Toulouse, ja que suposadament tenia contacte amb narcotraficants de la zona de Toulouse i Marsella, que habitualment es traslladaven periòdicament fins la localitat de Lloret de Mar per comprar la substància estupefaent en quantitats d'1 a 2 quilos utilitzant vehicles particulars.

Els investigadors van localitzar el narcotraficant resident a Lloret i van comprovar que es dedicava a la distribució de cocaïna en diferents quantitats. El detingut tallava i preparava certa quantitat de droga al seu domicili per la venda minorista entre consumidors i petits traficants de Lloret de Mar, la Selva i la demarcació de Girona.

L'home havia creat una empresa fictícia simulant un comerç internacional, simulant importació i exportació de vehicles adquirits i altres productes del món de l'automòbil. Els principals contactes es feien a través d'Internet, mitjançant Facebook o Whatsapp.

Les investigacions van començar l'agost passat, i a mitjans de desembre, el narcotraficant, de nacionalitat argelina, i un còmplice de nacionalitat espanyola, tenien prevista una adquisició de cocaïna important a Barcelona. Es va localitzar el vehicle al peatge de l'AP-7, i es van trobar 25 quilos de cocaïna al maleter del narcotraficant.

En els registres domiciliaris es van intervenir 3'5 quilos de cocaïna i 2'5 de marihuana a l'habitatge del narcotraficant, en una urbanització de Lloret de Mar. També es va localitzar un laboratori petit on el detingut tallava i disposava les substàncies per a la seva distribució a petita escala.

Els detinguts van ser posats a disposició de l'Autoritat Judicial corresponent, que va decretar ingrés a presó provisional per tots dos.