Lloret permet als menors permutar les multes per incivisme amb treballs comunitaris

La iniciativa va adreçada a joves d'entre 14 i 17 anys

L’Ajuntament de Lloret de Mar, a través del departament de Benestar i Família, ha creat el programa “Reconcilia’t”, un programa que permet la substitució d’una sanció administrativa (multa econòmica) per una altra mesura, alternativa, de caràcter socioeducativa i/o de salut que ens permet donar una resposta i una intervenció més individualitzada per cada cas concret.

El programa va adreçat menors entre 14 i 17 anys, residents al municipi i només es podran substituir les sancions derivades per infraccions de l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana o de la LO 04/2015, de Seguretat Ciutadana, relatives a la tinença o consum de substàncies prohibides en la via pública. Pel que fa als menors de 14 anys, al ser imputables davant la llei, es facilitarà  progenitors o tutors legals la possibilitat de participar-hi.

En paraules de la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez, “L’objectiu general del programa és fer protagonistes aquests joves, empoderar-los i que siguin conscients de la responsabilitats i conseqüències dels seus actes a tràves de treballs en favor de la comunitat”. A més “d’ implicar l’Administració local i la comunitat en aquest procés psicoeductatiu del menor i fomentant la cohesió i convivencia social”.