Els tres municipis de la Vall d'Aro volen celebrar un carnaval 2022 amb ''normalitat''

Aquesta tardor es comencen a preparar les disfresses i les carrosses

Les colles de carnaval de Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, d’acord amb els seus respectius Ajuntaments, han acordat apostar per la celebració del Carnaval 2022 "amb les màximes expectatives" i mirant de recuperar la "màxima normalitat possible", sempre observant les normatives sanitàries que hi hagi vigents.

La idea fonamental seria apostar pel carnaval, intentant assemblar-se en tot allò que es pugui a la situació que hi havia abans de la pandèmia, però respectant allò que dicti el Procicat. En un comunicat, els consistoris recorden que el carnaval és "una festa profundament arrelada" a la Vall d'Aro, i que per això s'ha decidit apostar-hi. Això sí, també subratllen que colles i ajuntaments seran "exigents" per evitar riscos que posin en perill la salut de les persones.

La decisió s'ha pres en una reunió celebrada aquest dilluns al vespre a Sant Feliu de Guíxols, que ha reunit els representants de les colles i els tres ajuntaments. La trobada s'ha celebrat ara perquè, precisament, durant la tardor és quan comencen a fer-se els preparatius del carnaval (robes, disfresses...).

Durant la reunió, però, també hi va haver unanimitat a l'hora de subratlla que "qualsevol decisió sempre estarà condicionada per les indicacions" que dicti Salut. I que les rues i desfilades depenen també de la situació sanitària que hi pugui haver a finals de febrer, data del cap de setmana carnavalesc a la Costa Brava (que serà els dies 25, 26 i 27).

La decisió es va prendre directament des de les colles (cadascuna havia fet consultes internes prèvies amb els seus associats) i va comptar amb el suport polític dels tres consistoris.

Es considerarà el 2022 "un any atípic", ja que tot estarà subjecte a la situació sanitària. Si es donés el cas que finalment les mesures de salut fossin molt restrictives durant les dates del carnaval, es plantejaria traslladar-ne la celebració al 2023.