Salt inverteix 89.000 euros en millorar el servei de manteniment de zones verdes i jardins

Han comprat nova maquinària apostant pels vehicles i aparells elèctrics

El servei de manteniment de zones verdes de l’Ajuntament de Salt (Gironès) ha fet un pas endavant per millorar la qualitat de l’àrea amb la compra de nova maquinària i realitzant una clara aposta pels vehicles i aparells elèctrics. La millora s’ha dut a terme conjuntament amb l’empresa encarregada del servei Ingesan OHLA i s’hi ha realitzat una inversió de 89.000 euros que està inclosa dins el contracte del manteniment d’espais verds.

A banda d’apostar per l’excel·lència s’ha volgut adquirir productes elèctrics pel valor afegit que aquest fet suposa a nivell ambiental i, al mateix temps, estalvi econòmic que genera. En aquesta línia, s’han seleccionat aparells professionals de jardineria, ja que donen resposta a les necessitats del servei, oferint una bona autonomia de bateria i rendiments iguals o superiors als seus equivalents amb motors de combustió.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “l’adquisició dels nous vehicles, maquinària i eines ens permet donar un salt endavant en el servei de manteniment de zones verdes”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Anna Fusté, “l'àmplia gamma de maquinària elèctrica permetrà realitzar treballs de manteniment de manera sostenible i amb un menor impacte acústic”. Fusté afegeix que “la incorporació d'innovació tecnològica respon a la voluntat de l'Ajuntament de Salt per assegurar un servei eficaç i de qualitat que, a més de mantenir neta la nostra vila, s'executarà de forma més silenciosa i amb un clar estalvi energètic”.

Entre la flota de vehicles i maquinària que s’ha incorporat a la brigada de jardineria hi ha una furgoneta elèctrica així com tallagespes, bufadores, desbrossadores i motoserres que també són elèctriques. Un nou camió de 3.500 de 3,5 tones i plataforma elevadora, un mini tractor tallagespa i una aspiradora de gran capacitat per aconseguir nivells de neteja mai assolits en aspectes com la recollida de fulles.