Figueres ha denunciat 113 usuaris de patinets elèctrics al llarg d'aquest any

91 d'ells van ser sancionats per circular damunt la vorera

La Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà) ha denunciat un total de 113 usuaris de patinets elèctrics al llarg d'aquest any. De totes les sancions, 91 ho han sigut per circular per la vorera i 10 per circular 2 passatgers. Els vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics i monopatins no poden circular ni per les voreres ni per les travesseres i que només admeten un sol conductor.

També hi ha hagut 6 denúncies per utilitzar dispositius mòbils mentre es circulava, 2 per no respectar una línia continua i 2 per circular per travessies. Per últim, hi ha hagut una sanció per no tenir l'autorització administrativa que l'habilita i una per no respectar el llum vermell d'un semàfor.

Pel vicealcalde i regidor de seguretat Pere Casellas "Des de la Guardia Urbana tenim clar que el bon ús d'aquests vehicles unipersonals és important per la convivència en els carrers de la ciutat. I és per això, que sancionem totes aquelles conductes inadequades".

El regidor de mobilitat, Xavier Amiel destaca que "En una ciutat com Figueres la mobilitat és complexa i per tant és imprescindible el respecte dels espais de mobilitat. Cal que estiguem a sobre del compliment de l'ordenança de mobilitat".