Quatre pilots de Ryanair posen en entredit la seguretat de la companyia

Els empleats han denunciat que es vola amb el "mínim combustible possible"

El reportatge 'May Day - May Day' de la televisió holandesa KRO denuncia que els pilots de Ryanair no estan d'acord amb algunes de les polítiques de seguretat de l'aerolínia. Segons expliquen quatre pilots, els avions viatgen amb el mínim combustible possible, el que en algunes ocasions provoca situacions límit com les del passat mes de juliol a València, on fins a tres avions de Ryanair van haver d'aterrar d'emergència.

Segons la prèvia del documental que ha difós la cadena holandesa, un dels pilots assegura que reben "pressions" per viatjar amb menys petroli perquè l'empresa pugui "estalviar diners". El pilot assegura que els avions van al límit de la regulació i que això "afecta la seguretat". El documental assegura que el dia dels tres aterratges d'emergència a l'Estat espanyol "el desastre va estar a prop". "Tinc por que passi alguna cosa si no es canvia", diu un dels pilots al documental, segons KRO.

Els pilots expliquen al documental que s'ha instaurat a l'aerolínia una política "de la por" i que els qui qüestionen les mesures d'estalvi de Ryanair són "castigasts". Segons el comunicat de la televisió previ a l'emissió del documental, un dels càstigs més habituals és "traslladar el pilot a una base més lluny de casa seva". El comunicat de la cadena també cita un excomandant de Ryanair que parla d'un "règim d'opressió, una dictadura".

Per la seva banda, i arran de les acusacions del documental, el president de l'Associació de Pilots Holandesos, Evert Van Zwol, ha exigit una investigació sobre les pràctiques de Ryanair, que considera que s'han d'aturar de forma imminent. El documental s'emet aquesta nit a través de la cadena NL2 (Nederland 2) a partir de les 21:15h. Aquesta és la prèvia del reportatge:
 


Vídeo: Nederland 2
 
També pots veure el documental sencer publicat a la secció d'AraVídeos.