Els mossos no donen credibilitat a un anònim que amenaça fer explotar el 'Paradise'

L'escrit s'ha enviat per correu electrònic a diversos cossos policials i a mitjans de comunicació

Segons avança el diari 'El Punt', l'anònim es va enviar la vigília de Nadal pels voltants de dos quarts de vuit del vespre. El correu electrònic estava escrit en castellà, i literalment amenaçava amb fer explotar el macroprostíbul de la Jonquera (Alt Empordà) si José Moreno no satisfeia un deute (tot i que no precisava de què es tractava).

"Mentre el senyor José Moreno no pagui els deute que manté amb nosaltres (ell ja sap a qui deu) li continuaran fent explotar artefactes al seu negoci, cada cop d'una potència més gran", recull el correu electrònic, que avui reprodueix el diari. I hi afegeix: "Esperem que José Moreno compleixi amb les obligacions contretes o ho considerarem una declaració de guerra oberta i procedirem a la seva aniquilació i farem explotar fins a la darrera pedra del negoci".

L'escrit es va enviar, via Internet, a diversos cossos de seguretat (Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i policia estatal) i també a mitjans de comunicació. Els mossos encarregats d'investigar els atacs amb explosius contra el 'Paradise', però, no donen credibilitat a l'anònim. La investigació s'està dirigint des de Barcelona.

L'ombra d'un grup organitzat

La policia creu que al darrere dels dos atemptats contra el 'Paradise' hi ha l'ombra d'un grup organitzat. Els mossos vinculen els dos atacs que hi ha hagut fins ara, i creuen que són obre del mateix grup. El dia 12 de desembre, dos homes a cavall d'una moto van llançar dos artefactes explosius contra el local. Un no va explotar, però l'altre va destrossar una porta i part del magatzem on s'apilonen les begudes.

I aquest passat diumenge, un grup format per cinc homes va aparcar un cotxe bomba davant del macrobordell. L'explosiu, que es trobava a l'interior d'un Opel Astra, estava format per un quilo de dinamita, dues bombones de butà i una metxa de llarg abast.

El grup, que duia armes llargues, va abandonar el cotxe a l'aparcament del 'Paradise' i va fugir amb un Porsche Cayenne, que poca estona més tard va aparèixer calcinat al peu d'una carretera local de Capmany (Alt Empordà). Durant bona part de la matinada, i amb l'ajuda d'un robot, els Tedax van inspeccionar el cotxe bomba i van neutralitzar l'explosiu.