Una amenaça de bomba al prostíbul Paradise obliga a desallotjar 500 persones

Els Tedax van trigar cinc hores a desactivar els artefactes

Ni el membre dels Monty Phyton, Terry Gilliam, podria igualar els que les darreres dues setmanes ha tingut lloc al macroprostíbul "Paradise" de la Jonquera encara que es disposes a redactar el guió d'una possible segona part de "Por i fàstic a Las Vegas" (Fear and loathing in Las Vegas - 1998). A dos quarts de nou del vespre d'ahir es van plantar dos vehicles amb matrícula francesa a l'entrada de l'establiment, un Opel Astra i un Porsche Cayenne.

Dels vehicles en van baixar quatre encaputxats armats, que es van dirigir a un dels membres de seguretat del prostíbul per advertir-lo que a l'interior del primer turisme hi havia una bomba i que esclataria d'un moment a un altre. Immediatament després es van donar a la fuga amb el Porsche que seria trobat calcinat dues hores més tard dins el terme municipal de Capmany. L'alerta va obligar a desplaçar una trentena de dotacions dels Mossos d'Esquadra entre els quals hi eren presents membres dels Tedax. Es van desallotjar prop de 500 persones de les quals 150 es trobaven al restaurant el Mirador on des de les vuit del vespre s'hi celebrava la tradicional Quina de Nadal. La resta d'afectats una setantena eren al prostíbul, i la resta al bingo, a d'altres establiments del voltant i les benzineres.

A l'interior de l'Opel Astra els artificiers van poder desactivar sense detonar els explosius que es trobaven al maleter del vehicle després de treballar-hi durant gairebé cinc hores. Els Mossos d'Esquadra obriran una investigació per aclarir els fets. Segons fonts properes al cas, una de les hipòtesis amb què es treballa és que els fets siguin fruit d'una rivalitat per les noies amb altres prostíbuls de la zona. El club Paradise té càmeres de seguretat, però no enfoquen cap a fora el carrer i per tant no han pogut gravar els fets.

A més de les trenta dotacions dels Mossos d'Esquadra també s'hi han desplaçat efectius dels Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, policia espanyola i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'alcaldessa, enfadada

No és el primer incident que té lloc al macroprostíbul. Fa només deu dies un motorista va llençar dos artefactes explosius que van causar danys materials al local. Martínez va explicar que els veïns de la Jonquera tenen "intenció de manifestar-se" i "està molt enfadada", ja que ahir es van viure "moments de pànic".

En aquest sentit, l'alcaldessa lamentava que el TSJC permetés l'obertura del Paradise després que reclamés la prohibició "precisament per evitar aquest tipus de fets". Amb tot, es va veure obligada a concedir la llicència d'obres per ordre del tribunal.
  • L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez carrega contra el prostíbul © ACN