El festival Strenes porta a Girona les primícies musicals catalanes de la temporada

L'objectiu és que artistes, discogràfiques, mànagers, empreses de contractació i públic es trobin durant deu dies a la ciutat

Presentació de discos, inicis de gires, concerts o col·laboracions especials, nous singles... el festival Strenes neix amb la intenció de convertir-se en "l'aparador natural" de les noves propostes del panorama musical català. L'objectiu és que Girona sigui cada abril una cita gairebé obligatòria per als artistes. Pascual ha detallat que volen ser un aparador tant per a artistes consagrats com per als més populars del moment passant també per les noves apostes musicals.

De fet, Strenes no és només un festival que programi concerts per al públic, sinó que és un punt de trobada per a tot el sector. "Per exemple, l'abril és una bona època per contractar grups pensant en l'estiu", ha explicat Pascual.

La programació per a la primera edició del festival encara no està tancada. Strenes ha obert una convocatòria per rebre, fins al 14 de gener, propostes tant d'artistes com de grups, empreses de management i contractació. Després, una comissió assessora artística ajudarà Pascual a perfilar la programació definitiva. El director assegura que seria una bona xifra per a aquesta primera edició que durant els deu dies de festival hi haguessin una vintena de concerts.

La intenció és que al programació estigui enllestida a principis de febrer. En aquesta comissió hi ha un representant de cada sector: per part de la crítica el director de la revista Enderrock Lluís Gendrau, Xavi Fortuny representant l'Associació de Mànagers, Promotors i Representants, com a músic d'èxit i estretament lligat a Girona Gerard Quintana i també representants de l'Ajuntament de Girona.

Pascual ha detallat que més del 80% dels concerts seran segur de pagament perquè es fan en recintes tancats. Els escenaris seran les dues sales de l'Auditori de Girona, la sala la Planeta i també, de nou, el Teatre Municipal oferirà concerts. El festival compta amb un pressupost de 150.000 euros, 30.000 euros aportats per l'Ajuntament de Girona i la resta són aportacions d'entitats i espònsors que han volgut donar suport al projecte.

L'alcalde de Girona i el director del festival han volgut destacar que Strenes arriba en un moment "excepcional" de forma per a la música catalana, amb propostes de molt d'èxit. Per això, creuen que un projecte com aquest festival servirà per impulsar encara més aquesta excel·lència.

L'alcalde, Carles Puigemont, ha detallat que per a la ciutat la cultura és una aposta estratègica i volen convertir Girona en una capital artística de referència. Strenes també potenciarà complicitats amb el teixit cultural gironí perquè els deu dies de festival "es visquin" a tota la ciutat. Hi haurà taules rodones, activitats adreçades a grups de música i professionals del sector, xerrades, projeccions i masterclass, entre altres.