Palamós aprova definitivament permetre animals de companyia a la platja de Pere Grau

Es posa així punt i final a una polèmica on es van recollir més de 760 firmes en contra

El Ple de l’Ajuntament de Palamós realitzat ahir va aprovar definitivament la iniciativa que permetrà que els animals de companyia puguin accedir durant tot l’any a la platja de Pere Grau.

La proposta de modificació de l’article 22 de l’Ordenança municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals, que canvia l’ús de la platja de Pere Grau per a permetre “la circulació, permanència i bany de gossos durant tot l’any”, va sorgir de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, i, després de ser valorada positivament per la Comissió municipal de seguiment de l’Ordenança de protecció, control i tinença d’animals, va ser aprovada inicialment en la sessió plenària del passat dia 15 de juny.

Superat el període d’exposició pública de 30 dies per a la presentació d’al·legacions, i després d’haver-les valorat tècnicament, la proposta va quedar aprovada definitivament ahir en el Ple de setembre de l’Ajuntament de Palamós.

D'aquesta manera es posa punt i final a una polèmica que havia iniciat una recollida de firmes en contra de la proposta. Més concretament més de 760 signatures que asseguraven se'ls volia enviar amb els gossos "a una cantera". Des de l'associació creada expressament per a aquest cas, asseguraven que l'Ajuntament, més que una platja per a gossos, volia crear "un gueto". "Ho considerem totalment inviable", criticava la seva portaveu, Toñi Valle.

La platja de Pere Grau

L’espai litoral de Pere Grau està situat a la zona exterior del port comercial “Fèlix Ribera Casamada”, just a sota el tram del camí de ronda que connecta amb el far, a la Punta del Molí. El seu espai acotat fa que la platja de Pere Grau sigui idònia per tal que els animals que en facin ús puguin anar-hi deslligats, gaudint de l’àmbit sense el perill que surtin de la zona.

Durant aquest estiu l’Ajuntament de Palamós ha realitzat treballs de rehabilitació d’aquest àmbit per a millorar la comfortabilitat i usabilitat de la platja, i properament es procedirà a instal·lar-hi cartelleria per a recordar les normes de civisme i la normativa pròpia de l’ordenança per garantir l’adequada convivència entre els usuaris de la zona.

Amb aquest acord, Palamós fa un pas més en normalitzar i integrar l’ús d’espais públics per als propietaris d’animals de companyia i les seves mascotes.