Recullen 302 kg de brossa durant una neteja de platges i el fons marí de Llafranc i Port Pelegrí

Hi van participar gairebé mig miler de voluntaris

El passat dissabte 18 de setembre al matí del matí es va realitzar la jornada Netegem la Mediterrània, una activitat de voluntariat per a la neteja de les platges i del fons marí de Llafranc i Port Pelegrí de Calella de Palafrugell on es van recollir 302,75 kg de residus i diferents materials. En total, durant la jornada, hi van participar 436 voluntaris.

L’activitat estava organitzada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell i la fundació WE CARE de la marca d’alimentació Mediterrània i sostenbile Delicious & Sons, qui coordinava la neteja de la sorra amb voluntaris a les platges de Port Pelegrí i de Llafranc. A més, la jornada comptava amb la col·laboració del centre d’immersió Poseidon Diving Costa Brava i de l’empresa Custom Sailing Costa Brava per el paddle boards a la platja del Port Pelegrí. A la platja de Llafranc es comptava amb la col·laboració dels centres d’immersió Triton Diving i Barracuda Diving i de l’empresa de caiacs Tourist Service.

L’objectiu de la jornada era, a més de la retirada de residus, conscienciar a la ciutadania de la importància de conservar l'ecosistema marí i evitar abocar residus al medi natural. L’activitat que també s’adaptava a totes les necessitats de prevenció davant la Covid-19 era totalment gratuïta i calia inscripció prèvia.

Així doncs, aquest any, degut a les restriccions provocades per la pandèmia, tota la platja de Port Pelegrí va romandre tancada el dissabte 18 des de les 8 fins a 2/4 d’1, i només hi podien accedir els voluntaris per fer la neteja. Així mateix, també es va tancar una part de la platja de Llafranc.

Cal destacar la participació de la jove activista catalana Olivia Mandle (www.oliviamandle) amb la creació de la “Jelly Cleaner”, un estri que neteja microplàstics de la superfície del mar. Aquesta jove de 14 anys, va ser reconeguda a nivell Internacional per la Dra. Jane Goodall i el seu programa Educatiu Roots & Shoots. La jove Oliva Mandle, treballa per recollir i reciclar mòbils en desús, per la campanya de l’Institut Jane Goodall “Movílizate por la Selva”. Es van recollir 63 mòbils. A més, va demanar als voluntaris recolzament per la seva campanya a Change.org amb la que lluita per una Llei de Benestar animal pels dofins i cetacis, amb més de 100.000 signatures. La Responsable de l’Institut Jane Goodall, Marisa Mariñán, es va traslladar fins a Palafrugell per donar suport a la jove activista i a la neteja del Mediterrani.