ERC de Girona destaca en el primer any al govern com han ajudat a desencallar projectes

Ayats admet que cal millorar la neteja i la seguretat a la ciutat

Envoltat pels altres tres regidors del grup municipal, Quim Ayats ha passat balanç del primer any d'ERC al govern de la ciutat. El vicealcalde ha admès que aquests dotze mesos han estat "complexos", sobretot per la pandèmia, però s'ha refermat en què van fer el pas "convençuts" i "conscients per ser útils a la ciutadania".

Ayats ha explicat que l'acord amb JxCat s'ha traduït "en un any de treball intens" que els ha permès tirar endavant "els tres objectius principals" que s'havien marcat amb el pacte. El primer, desencallar projectes pendents; el segon, assentar les bases de la "Girona del futur", i el tercer, "posar la ciutat i els barris al centre".

El vicealcalde ha fet repàs de la feina feta des de les diferents àrees de l'Ajuntament on els republicans estan al capdavant. Entre d'altres, ha destacat el trasllat del campament dels firaires, la rehabilitació de l'antic Modern, haver "avançat" amb els nous ponts a l'Onyar o la redacció del nou Pla Local de Joventut.

Quim Ayats ha insistit en què la voluntat d'ERC, sobretot, és "estar al costat de la gent". I ho ha exemplificat amb "l'aposta clara" en matèria d'habitatge, tant a curt com a llarg termini (amb la compra de pisos per tanteig i retracte o la nova promoció de 105 habitatges protegits que es farà a Domeny).

"La nostra voluntat és no deixar ningú enrere, i dins aquest objectiu l'educació és també un element fonamental", ha dit, en referència al reforç del pla per combatre l'absentisme o el nou mapa de zonificació escolar a la ciutat. Per últim, Ayats s'ha referit a "l'esforç titànic" que s'ha fet per apropar la cultura als barris, "descentalitzant-la i fent-la accessible a tothom", i impulsar l'esport.

L'acord, al centre

Pel que fa a la relació amb JxCat, més enllà de les discrepàncies inicials que s'hagin pogut tenir d'entrada "en el dia a dia", el vicealcalde ha volgut posar en valor la capacitat d'arribar a acords "per tirar endavant aquells projectes que són full de ruta" per a la ciutat. I de fet, Quim Ayats ha volgut fer bandera d'aquesta voluntat, estenent-la també a l'oposició.

"Estem disposats a arribar a acords amb tothom, i la voluntat ha de ser aquesta", ha dit. Per això, Ayats vol mirar cap endavant i, més que tornar a parlar dels pressupostos fallits del 2021, pensar en els reptes que venen a partir d'ara. I aquí, estén la mà a l'oposició per als comptes del 2022, recordant també que aquesta mateixa setmana l'acord amb el PSC ha fet possible desencallar noves inversions (com la de la comissaria a Santa Eugènia).

De cara a aquest proper any, el grup d'ERC es fixa continuar avançant en els tres grans eixos i objectius principals que els van guiar a l'hora d'entrar a govern. I entre els deures pendents que té la ciutat, Ayats admet, això sí, que cal millorar en neteja i seguretat.