Els Bombers atenen 25 avisos per les fortes pluges a la demarcació de Girona

El CAP de Salt s'ha inundat i diversos vehicles han quedat atrapats a la GIP-6631 a Fornells

Els Bombers de la Generalitat han atès 25 avisos per les fortes pluges registrades a la província de Girona entre les quatre i dos quarts de sis de la tarda, principalment a la comarca del Gironès.

Entre els serveis més destacats hi ha la inundació del Centre d'Atenció Primària Alfons Moré de Salt situat al carrer Marquès de Camps que ha estat desallotjat preventivament fins que s'ha pogut retirar l'aigua amb l'ajuda de bombes. Això ha obligat a l'Institut Català de la Salut (ICS) a derivar les visites a Urgències al CAP Jordi Nadal, de la mateixa població, fins que es pugui resoldre la situació i s'hagi netejat l'interior de les instal·lacions.

D'altre banda també ha estat necessari treure amb grues diversos vehicles que han quedat atrapats en una rotonda a la GIP-6631 que uneix Girona amb Fornells de la Selva i enllaça amb l'N-II.

La resta d'actuacions tenen a veure amb arbres o branques caigudes i inundacions de baixos.

Registres de pluja

A l'estació meteorològica de Vilobí d'Onyar (Selva) s'han enregistrat fins a 48 litres per metre quadrat en 30 minuts. A Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) se n'han recollit 26. També es registren inundacions en punts habituals de Girona, com ara la carretera de Barcelona.

La tempesta pot afectar les properes dues hores altres comarques com el Pla de l'Estany, Osona i el Baix Empordà. Protecció Civil demana precaució en la mobilitat. El pla Inuncat està en estat d'alerta.