Un dels aparcaments de la Copa serà per les autocaravanes dels firaires durant les Fires de Sant Narcís

L'Ajuntament vol fer les barraques, però les vincula a les restriccions

Aquestes fires de Sant Narcís seran les primeres sense cap autocaravana d'habitatge al parc de la Devesa. Aquesta és la intenció de l'Ajuntament de Girona que, per això, habilitarà l'aparcament de la Copa que està a tocar del riu Onyar, perquè els firaires s'hi instal·lin. D'aquesta manera es "dignificarà" el parc i es donarà compliment a una "reivindicació històrica" de molts veïns de la ciutat, en un espai qualificat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

L'aparcament que el consistori posarà a disposició es tancarà i s'habilitaran serveis d'aigua i llum pels firaires. A més, el fet que sigui una zona asfaltada permetrà que no s'enfangui tant, com sí passava fins ara a la Devesa quan plovia, un fet habitual durant els nou dies de les Fires de Sant Narcís.

El vicealcalde de Girona, Quim Ayats, ha explicat que l'espai disponible és per a un total de 155 autocaravanes, suficient per encabir-hi totes les que venen per Sant Narcís. De totes maneres, Ayats ha confirmat que mantindran habilitada la zona de Domeny, on l'any passat ja hi van anar una seixantena de vehicles. "La nostra intenció és clara, buidar d'autocaravanes la Devesa i preservar l'espai", explica.

Reforç del transport públic

Ayats, que ha comparegut acompanyat de la regidora de Ciutadania, Àngels Cedecés, ha reconegut que hauran de reforçar el transport públic, ja que es tracta d'un aparcament que habitualment està ple de vehicles. Ayats creu que "hi ha alternatives suficients" però explica que segueixen treballant per poder donar resposta al volum de vehicles.

Voluntat de fer les barraques

El vicealcalde ha tornat a reivindicar la "ferma voluntat" de fer les barraques i diu que segueixen treballant amb la comissió que s'ha creat conjuntament amb les diferents entitats. Ayats assenyala que el consistori vol que es puguin fer, conjuntament amb el "major nombre d'activitats possibles", però ha explicat que depenen de l'evolució de la pandèmia i de les restriccions del Procicat.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament remarquen que estan treballant "amb diferents escenaris" i que tenen clara que contemplen marcar un perímetre de l'espai i un control de l'aforament per evitar grans aglomeracions.

Finalment, Ayats ha explicat que ja s'està treballant en el muntatge de la Fira de Mostres, però no ha pogut aclarir si el palau de la Fira de Girona serà part del certamen com cada any. I és que cal recordar que fins ara és l'espai que s'ha habilitat com a punt de vacunació massiu a la ciutat de Girona.