Girona repara la canonada d’aigua d’abastament malmesa pel temporal Gloria

El conducte s’ha soterrat a la llera de la riera d’Osor per fer-la més resistent

L’Ajuntament de Girona, com a administració actuant del sistema d’abastament i distribució, ha reparat la canonada d’aigua malmesa pel temporal Glòria. Aquest conducte, situat al pont de la riera d’Osor entre Anglès i la Cellera de Ter, és un dels dos tubs que transporta l’aigua des de l’embassament del Pasteral fins a la planta potabilitzadora de Montfullà perquè arribi a les llars gironines.

“El temporal Glòria va tenir un impacte molt important en diferents estructures de la ciutat, algunes de tan vitals com l’aigua. El trencament de la canonada que permet el subministrament de l’aigua potable a Girona va ser un dels moments més crítics, que vam resoldre de forma immediata i provisional. Ara s’han acabat les obres de la solució definitiva, amb un projecte que farà més difícil que es repeteixi aquella situació i que millorarà la garantia que no es puguin produir talls en el subministrament”, afirma el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

Els treballs han anat a càrrec d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter S.A., empresa prestadora del servei d’abastament i distribució d’aigua potable. L’actuació, que ha finalitzat aquest mes d’agost, ha consistit concretament en restituir un tram de la canonada que té un diàmetre de 800 mm. A més, aquesta s’ha col·locat de forma soterrada a la llera de la riera uns metres aigües amunt, mentre que abans estava situada a l’estructura del pont. Aquest canvi permetrà que el canal sigui més resistent a futures avingudes de la riera. 

La durada de l’obra ha estat de tres mesos i el seu cost (projecte i obra) és de 361.688,56 euros (sense IVA). L’actuació ha estat finançada a través de l’Ajuntament de Girona amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).