Concentració contra Endesa a Salt davant el nou rècord històric del preu de la llum

Es preveu que avui s'assoleixi una nova fita amb 130,53 €/MWh

Una seixantena de persones es van concentrar ahir davant la seu d'Endesa a Salt (Gironès) davant el rècord històric del preu de la llum que es va registrar situant-se en 124,45 €/MWh, i amb la previsió que avui torni a superar una nova fita i se situï als 130,53 €/MWh.

Durant la concentració s’ha llegit un manifest a la porta de l’estació transformadora, s’han empaperat les parets amb cartells reivindicatius i s’han cremat factures davant de la seu. Entre els concentrats hi havien diferents organitzacions com Sindicat d'Habitatge de Salt, Rebel·lió o Extenció, Ateneu Salvadora Catà, Ateneu 24 de juny, Casal el Forn, Plataforma Dignitat Font i representants de partits polítics com la CUP Farners, la CUP de Banyoles, Independents Per Salt, Independents Per Fornells i els diputats de la CUP Dani Cornellà i Montserrat Vinyets.

Aquesta concentració és la segona d’aquest estiu després de la del passat 8 de juliol on, sota el lema de la campanya “Curtcircuitem-los” i que va aplegar a més de mig centenar de persones, per tal de reivindicar un preu més just.

La Plataforma Apaguem Endesa ha confirmat que seguirà mobilitzant-se i convocant concentracions i manifestacions de cares a les noves jornades que calguin.