Dos detinguts per cultivar 2.093 plantes de marihuana en un bosc a Santa Cristina d'Aro

Es tractava d'un petit campament de 4.000 metres quadrats prop de la urbanització Vall Repòs

Els Mossos d’Esquadra amb la col·laboració d’agents de la Policia Local de Santa Cristina d’Aro, van detenir el dia 12 d’agost dos homes, de 21 i 32 anys, de nacionalitat albanesa i domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els Mossos i la Policia Local van tenir coneixement de l’existència d’una plantació de marihuana situada en una zona forestal prop de la urbanització Vall Repòs, dins del terme municipal de Santa Cristina d’Aro.

Després d’unes primeres indagacions es va constatar que algú havia barrat el pas del camí que s’endinsava en el bosc i havien construït una barraca amb branques i matolls. El dia 12 d’agost els mossos van veure com de la zona boscosa sortien dos homes i un d’ells intentava fugir. Amb el suport de la Policia Local els van aturar i els van identificar.

Posteriorment, els policies van examinar la zona on hi havia un petit campament preparat per viure i una zona de bosc, de 4.000 metres quadrats, desbrossada i amb els arbres tallats. L’espai estava preparat per al cultiu de marihuana, amb tots els estris necessaris; pic, aixada, falç, màquines foradadores i desbrossadores, motxilla sulfatadora, pala, forca, destral, combustible, moto serra, entre altres eines. 

Els agents van localitzar 2.093 plantes de marihuana d’entre 10 i 30 cm d’altura i per aquest motiu els dos homes van quedar detinguts per un delicte de tràfic de drogues. A més, els dos homes van quedar denunciats pels Mossos de la Unitat Regional de Medi Ambient per la tala d’arbres en un espai protegit (PEIN) i també per la Policia Local per l’acumulació de deixalles en un espai natural.

Els detinguts van passar el dia 13 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.