Detingut a Portbou per dur 112 quilos de marihuana dins el cotxe, intentar envestir la policia i fugar-se

L'home conduïa un vehicle robat amb la matrícula falsificada

La Guàrdia Civil va portar a terme una actuació a Portbou (Alt Empordà) el dilluns passat en la qual es van intervenir 112,058 quilos de marihuana. En aquesta actuació es va arrestar un ciutadà de nacionalitat francesa, de 37 anys, com a presumpte autor de diversos delictes contra la salut pública, contra la seguretat del trànsit, atemptat a agent de l'autoritat i desobediència, furt de vehicle i falsedat documental.

Els fets van passar durant el matí del dilluns, quan agents de la Guàrdia Civil de Portbou, van observar un vehicle amb matrícula francesa que els va resultar sospitós per l'excés de càrrega que semblava portar, pel que van procedir a intentar identificar-lo. En aquest moment, el vehicle va maniobrar per donar-se a la fuga, intentant envestir el cotxe policial, fins a finalment topar contra uns pilons, el que li va impedir continuar la marxa. El conductor en aquest moment va fugir a peu cap al centre de la vila, on va ser localitzat moments més tard pels agents, que van procedir a la seva detenció.

Quan posteriorment es va inspeccionar el vehicle, els guàrdies civils van trobar diverses bosses d'esport que contenien un total de 112,058 quilos de marihuana. Al seu torn, quan van comprovar en les seves bases la matrícula d'el vehicle intervingut, van descobrir que aquesta no es corresponia amb el mateix.

Les diligències, el detingut i la droga confiscada van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de Guàrdia de Figueres.