FECASARM demana a Interior que prohibeixi festes en recintes esportius per evitar riscs

La Federació apunta que s'ha reduït en un 50% enguany l'oferta per celebrar el cap d'any en espais municipals

El passat 2011 es van celebrar fins a 62 festes en recintes esportius o de titularitat municipal a Catalunya i enguany FECASARM n'ha comptabilitzat fins a 28, el que suposa una davallada superior al 50%. En aquest sentit, la Federació ha demanat al Departament d'Interior que prohibeixi la celebració d'aquest tipus de festes al considerar que "aquests recintes no es troben adequats per a celebrar-hi aquest tipus d’activitats" i per la "competència deslleial que suposa pels nostres locals.

Amb tot, FECASARM apunta que els recintes que acullen aquest tipus de macrofestes "registren volum d’ocupació per metre quadrat molt superior al que poden absorbir les seves vies d’evacuació ja que no es troben dissenyats per acollir-les, el que les converteix doncs en una activitat perillosa", expliquen.

Pel que fa a preus per aquesta revetlla, la mitjana de preus de l’entrada als locals per cap d’any a Barcelona es situa entorn als 35 euros (amb dues consumicions), a la província de Barcelona entorn als 30 euros, i a les províncies de  Girona, Tarragona i Lleida entorn als 25 euros també amb dues consumicions, preus tots ells molt similars a la revetlla de cap d’any de l’any passat.

Respecte a aquells locals que ofereixen sopar i revetlla, els preus oscil·len entre els 55 euros de mitjana a Barcelona capital, els 50 euros a la resta de la província i 45 euros de mitjana a les províncies de Girona, Tarragona i Lleida, tots ells amb un promig de dues consumicions i una copa de cava.