Torroella tanca l'accés al massís del Montgrí per l'alt risc d'incendi

Els Bombers han hagut d'actuar aquest divendres en dos conats de foc al municipi

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha decretat el tancament de l'accés al massís del Montgrí des d'aquest divendres a les tres de la tarda i fins a nova ordre per l'alt risc d'incendi. La decisió arriba després que aquest divendres els Bombers hagin hagut d'actuar en dos conats de foc forestal al municipi.

Un d'ells al camí del Vent i un altre a Mas Ramades, una zona propera al massís. En una piulada, els Bombers han assegurat que les flames han estat "poca cosa" però han recordat que el risc és extrem i que "no s'hi val badar". Precisament, al decret de tancament dels accessos, l'alcalde, Jordi Colomí, recorda que darrerament a la zona s'hi han produït incendis de diversa magnitud.

Des del consistori, a més, argumenten que tot i que el Montgrí es troba dins del nivell 2 del Pla Alfa, en la restricció que entra en vigor avui també s'hi inclou la prohibició d'accedir-hi a peu. Una mesura que, per altra banda, s'activa automàticament amb el nivell 3.

A partir d'aquest divendres, només hi podran entrar aquelles persones o veïns que ho hagin de fer per motius de residència o de feina.