Palafrugell adverteix que ''no dona l'abast'' a controlar les festes nocturnes i botellot

La Policia Local ha interposat una setantena de denúncies els dos darrers dies

Palafrugell insisteix en recuperar el toc de queda. Ho fa després d'un cap de setmana en què ha passat el que preveia el consistori i que ha deixat multitud de festes nocturnes amb botellots als carrers dels nuclis propers a les platges. L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, dona per fet que el que queda d'estiu serà "molt complicat" i diu que es fa "impossible" poder evitar-ho. "Posem tots els mitjans que tenim i la Policia Local fa el que bonament pot", remarca.

El batlle recorda que a l'agost "cada dia és festa" i, a més, els locals d'oci nocturns estan tancats. Piferrer assenyala que de cara a l'any que ve "s'hauran de replantejar moltes coses", però deixa clar que ara per ara l'opció és recuperar el toc de queda.

Tot i això, Piferrer reconeix que "és complicat" poder-ho fer, però assenyala que si la Generalitat variés els criteris hi podrien accedir. "Es fa estrany de dir, però nosaltres tenim una incidència molt baixa de casos i això, entre cometes, ens perjudica", explica l'alcalde.

No es pot tancar tot

El batlle baix-empordanès demana que es tingui en compte la casuística de Palafrugell. "El problema és que quan tens alguna cosa a Calella de Palafrugell, després et surt una queixa a Tamariu i si no a Llafranc. Així és impossible", comenta Piferrer, que explica que la mesura de tancar les platges a la nit "contribueix", però no soluciona el problema.

En aquest sentit, l'alcalde deixa clar que el que no poden fer és tancar també places o altres espais públics i creu que, si es fes, acabaran traslladant la festa a domicilis particulars. "Nosaltres podem fer fins a un punt i hi posarem tots els recursos que tenim, però és complicat", assenyala.

Incivisme

Un dels problemes que també generen aquestes festes nocturnes i botellots és l'incivisme per part dels assistents. Un incivisme que es reflecteix en brossa que es deixa a la zona on es fa la festa i que no es recull. Això provoca malestar entre els veïns que han de veure com l'endemà la zona està plena de residus.