El Consell Comarcal de la Selva contracta 40 joves a través del programa 30 Plus

Les ajudes arriben a prop de 10.000 euros per un termini de nou mesos

El Consell Comarcal de la Selva ha formalitzat la contractació d’un total de 40 persones aturades de més de 30 anys a través de la convocatòria 2021 del Programa 30 Plus assolint la totalitat dels contractes atorgats pel SOC. 

Aquest programa té com a objectiu la inserció laboral de persones en situació d’atur de 30 anys i més, i ofereix a les persones participants orientació i acompanyament en el procés de contractació. També es complementa amb una formació vinculada al contracte de treball, a més d’oferir experiència professional mitjançant un contracte laboral amb una duració mínima de sis mesos. A més, el programa ofereix a les empreses la preselecció de candidats que s’ajustin al perfil requerit, l’acompanyament a la contractació, una formació adaptada al lloc de treball i l’assessorament i el suport a la tramitació de les ajudes a la contractació.

Per la seva part, les empreses han rebut ajudes econòmiques a la contractació amb subvencions de 1.108,33 €/mes -per a contractacions de jornada completa- durant un màxim de nou mesos 9.974,97€. La subvenció, a més, ha estat compatible amb altres incentius fiscals i bonificacions en les quotes de la Seguretat Social en funció del tipus de modalitat contractual. Per tant, aquestes contractacions han suposat un benefici tant a les persones que han pogut accedir a un lloc de treball com, també, a les empreses contractants.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l'aposta de l'ens selvatà per aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l'atur. En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que han tingut aquests programes – com Joves per l'Ocupació, Fem Ocupació, 30 Plus, Treball i Formació- en els darrers anys, ja que en la major part dels casos moltes de les persones que participen en un programa d'aquestes característiques es reincorporen al món laboral. Sens dubte, tal com ha dit Balliu, aquest és un dels principals objectius del Consell Comarcal de la Selva generar ocupació a la comarca de la Selva.

En aquest sentit, ha assegurat que "des de l'ens continuarem treballant perquè els ciutadans de la Selva puguin formar-se i millorar la seva ocupabilitat i en els casos que estiguin a l'atur puguin, a través dels diversos programes, tornar a accedir el món laboral.

En aquesta línia, el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha avançat la convocatòria 2021 del Programa 30 plus que permetrà materialitzar nous contractes subvencionats a partir de 1 d'octubre de 2021 i donar oportunitat a persones majors de 45 anys i persones aturades de llarga durada a accedir a un lloc de treball amb una contractació mínima de 6 mesos.