El cotxe que ningú estimava

Un vehicle cremat porta quatre mesos abandonat en un camp de Quart

Aquesta és la trista història d'un vehicle sense propietari, cremat i abandonat, que ningú se'n vol fer càrrec. La primera aparició a les vides dels veïns de Quart i Girona que resideixen o treballen a la zona de la Creueta, on s'hi troba el Parc Tecnològic de la UdG, va tenir lloc la matinada del 28 de març, quan es va alertar als Bombers que un cotxe estava cremant al bell mig d'un descampat.

Un cop extingides les flames, el vehicle -un Peugeot 105 que va quedar totalment calcinat,- es van iniciar les diligències per part dels Mossos d'Esquadra per a esbrinar si havia estat robat i localitzar així el propietari original.

Mentrestant els mesos han anat passant: al seu entorn s'hi ha conreat blat; aquest ha crescut; pares amb fills s'hi han apropat per fer-se 'selfies' amb el cotxe en primer pla; la collita s'ha recol·lectat... Però el cotxe no ha marxat. Sense anar més lluny la portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha fet una piulada exigint avui a l'Ajuntament de Girona que retiri el turisme, malgrat desconeix que es troba dins el terme municipal veí.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Quart, Miquel Cortés, explica que a dia d'avui estan pendents que el cos de policia determini la identitat del propietari i se'l notifiqui. "Esperem que ens diguin si algú se'n fa responsable, si no és així nosaltres en faríem la retirada", assenyala. La tramitació passaria per convertir el cotxe en residu sòlid i un cop efectiu el canvi una grua se l'enduria a desballestar. Malauradament, els Mossos d'Esquadra expliquen que les diligències van acabar fa mesos i no tenen res a afegir.

Des de l'alcaldia confien en obtenir més informació al respecte en una reunió de la Junta de Seguretat amb els Mossos que se celebrarà la propera setmana.

Uns terrenys sense urbanitzar

El punt on es troba el vehicle és un camp de sòl urbanitzable que va ser comprat per un grup de societats i bancs que hi volien edificar. "La última crisi urbanística va aturar tots els projectes i s'ha quedat sense urbanitzar", assenyala Cortés.

Amb tot, els anteriors propietaris han aprofitat aquesta circumstància per seguir conreant els camps i netejant-los cada any, ara però, amb un obstacle de ferralla afegit al bell mig que han d'esquivar amb les màquines mentre treballen la terra.