La PAH demana als funcionaris que es neguin a treballar en casos de desnonaments

La plataforma reparteix un document als treballadors de jutjats i comissaries perquè es declarin objectors de consciència

La PAH sosté que tots els funcionaris que treballen en qualsevol procediment d'execució hipotecària que acaba en desnonament poden contribuir a evitar-los. La portaveu, Marta Afuera, creu que els treballadors no s'han d'espolsar responsabilitats justificant que estan complint amb la seva obligació perquè també tenen recursos per negar-s'hi. Un d'ells, segons la PAH, és declarar-se objectors de consciència, una opció emparada per la Constitució.

Per fomentar que els funcionaris prenguin aquesta decisió, la PAH ha elaborat un document que els mateixos treballadors públics poden signar i declarar-se així objectors de consciència. En el document detallen que hi ha arguments tant legals com ètics que justifiquen la decisió i emparen el dret del treballador.

Marta Afuera ha explicat que la intenció és fer arribar aquest document a tots els funcionaris que prenen part d'una manera o d'una altra en qualsevol procediment d'execució hipotecària i en els desnonaments. Aquest dimecres han començat a repartir el document entre els funcionaris del Palau de Justícia de Girona. També el faran arribar a la resta de jutjats i a les comissaries de la demarcació. "Jutges, agents judicials, Mossos d'Esquadra, Policies Locals, tots han de saber que es poden negar a participar en els desnonaments que deixen famílies al carrer", ha afirmat Afuera.

"Apel·lant al meu dret a l'objecció de consciència que reconeix el Tribunal Constitucional i forma part del contingut essencial del meu dret a la llibertat ideològica, i en base a la meva ideologia i creença en els Drets Humans bàsics i fonamentals de les persones, m'oposo prendre part en els processos judicials de llançament hipotecaris que impliquin la pèrdua de l'habitatge com a dret bàsica de les persones, en tant que aquestes no tinguin la possibilitat alternativa d'un habitatge digne", recull el document que poden signar els funcionaris.

Pedaç a l'ull

Els membres de la PAH que aquest dimecres han començat a repartir el document d'objecció de consciència entre els funcionaris ho han fet lluint un pedaç a l'ull. L'objectiu és denunciar "la resposta agressiva i desproporcionada" que, segons ells, tenen els Mossos d'Esquadra a l'hora d'actuar en manifestacions ciutadanes contra la crisi social actual. "No han de poder disparar res contra ningú", ha conclòs Afuera.