L'empresa Trety de Maçanet vol fer fora 150 treballadors

La retallada en empleats equival al 35% de la plantilla

Segons ha informat aquest matí la Cadena SER, a les 10:00h la direcció de recursos humans de la Trety reunirà al comitè d’empresa per anunciar-los que han tornat a caure les comandes i els clients, que han entrat en pèrdues i que han de fer una reestructuració que passa per fer un altre expedient per acomiadar uns 150 dels 400 treballadors que té en l’actualitat.

L’ERO encara no l’han presentat i tenen la intenció de fer-ho la setmana que ve. La idea de l’empresa és pagar una indemnització màxima de 20 dies per any treballat a cada un dels treballadors que vagin al carrer, que és el que preveu la llei actual.

La Trety, que fabrica components tèxtils per interiors de cotxes, com fundes de seients i moquetes, tenia més de 800 treballadors ara fa 4 anys. A principis del 2009, va caure en picat la demanda i es van començar a aplicar mesures per reduir la producció, com reduir els dies laborables a tota la plantilla. Al cap d’uns mesos, però, la direcció va anunciar un expedient per acomiadar 289 treballadors. Ara, la plantilla la formen unes 400 persones.