Detingut un jove que intentava passar la frontera a la Jonquera amb més de 50 quilos d'haixix

Els agents també van interceptar un vehicle amb més de 23.000 euros en efectiu a dins

La Guàrdia Civil ha detingut un jove de 19 anys que intentava passar la frontera per la Jonquera amb 50 quilos i mig d'haixix repartits en dues maletes. Els agents estaven fent un control rutinari la matinada del 27 de juliol al pas fronterer i van desviar un autocar de línia regular.

Al inspeccionar-lo els policies van sospitar de dues maletes que hi havia a dins del vehicle. Un cop localitzat el propietari, van demanar que les obrís i van descobrir la droga, repartida entre diversos paquets. Els agents van fer les comprovacions amb el narcotest i va donar positiu en haixix, motiu pel qual van arrestar el noi de 19 anys que va quedar a disposició del jutjat d'Instrucció de Figueres que s'ha fet càrrec del cas.

En un altre control rutinari, els guàrdies civils també van interceptar un cotxe amb plaques espanyoles que viatjava en sentit França. Quan els agents el van aturar i escorcollar, van trobar-se diversos sobres amb diners en metàl·lic. En concret, es van recomptar fins a 23.580 euros, quan el màxim que es pot duu a sobre son 10.000. Els agents van requisar els diners i, tal i com preveu la llei, li van entregar 1.000 euros als ocupants. La resta, 22.580 euros van quedar a disposició del Servei Executiu de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals (SEPBLAC).