Ensenyament assegura que no hi ha un problema de perill imminent al CEIP de Vidreres

Aquest Nadal el consistori farà una actuació d'urgència a l'edifici i de cara a l'estiu es planificaran més obres

Albert Bayot ha explicat que, arran de l'informe arquitectònic emès, dilluns passat es van reunir amb el consell escolar del CEIP per abordar la situació en què es troba el centre. A la trobada hi van assistir tant tècnics municipals com també del mateix Departament, a més d'algun dels autors del document.

"D'entrada, el que ha de quedar clar és que no hi ha cap problema que suposi un perill imminent", ha volgut subratllar el director dels serveis territorials en funcions. Bayot ha admès que la part del centre que acumula més deficiències és l'edifici que antigament havia acollit els habitatges dels mestres, però també ha dit que aquest bloc ja es troba en desús i que se n'ha barrat l'accés amb tanques.

Pel què fa a la resta de deficiències que té l'edifici (sobretot, les fissures i esquerdes), Albert Bayot ha dit que tant el Departament com l'ajuntament ja han posat fil a l'agulla per arranjar-les. D'entrada, durant les vacances de Nadal, el consistori (a qui correspon el manteniment de l'edifici) portarà a terme una actuació d'urgència per arreglar algunes esquerdes. I més endavant, les dues parts planificaran quines obres d'arranjament cal dur a terme, que es faran durant els mesos d'estiu.

Entre aquestes hi hauria, per exemple, tapiar totes les obertures de l'edifici que acollia els antics habitatges dels mestres. A més, el delegat d'Ensenyament també ha dit que es farà un seguiment acurat de la problemàtica d'aluminosi que s'ha detectat al sostre del CEIP, i que també hi haurà "controls de seguretat".

"Els tècnics ens han dit que l'estructura de l'escola no té perill, i el que cal ara és vetllar per la seva consolidació", ha indicat Bayot. Això sí, el delegat també ha dit que, en cap cas, la inversió que s'hi preveu destinar serà de 400.000 euros, com reclama l'AMPA. "Ens centrarem en aquelles actuacions prioritàries, però també vull aclarir que en alguns casos, les esquerdes són un problema més estètic que no pas de seguretat", ha indicat Albert Bayot.

"Per tant, el que farem serà portar a terme un control periòdic del centre i, sobretot, vetllarem perquè la seguretat no quedi en entredit", ha ressaltat.

No renunciar a l'escola nova

D'altra banda, el director en funcions dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona també ha volgut deixar clar que el Govern no renuncia a fer l'escola nova. De fet, el nou centre ja tenia projecte damunt la taula, però la crisi econòmica va obligar a ajornar-lo.

"Entenc la pressió per part dels pares, però la situació és la que hi ha", ha dit Bayot. "Sé que la construcció de la nova escola s'arrossega des de fa alguns cursos, però ho farem en funció del ritme econòmic i de les disponibilitats que hi hagi; això sí, no anul·larem el projecte", ha conclòs.